Lichtvormgevers verlicht het MAS in Antwerpen met LED-verlichting


DONGEN, 20110518 -- Lichtvormgevers realiseert een uniek verlichtingsproject in het MAS, waarbij in samenwerking met Philips Lighting de laatste LED innovatie is geïntegreerd in armaturen voor een museale omgeving. Het MAS is het eerste museum in de Benelux met LED-verlichting in de expositieruimtes. Het resultaat is lagere exploitatiekosten en optimale lichtbeleving en lichtkwaliteit.

Het MAS opende op 17 mei haar deuren voor het publiek. De architectuur is spectaculair. Het museum herbergt topstukken uit collecties van andere musea in de stad. Het is een belevingsmuseum. Lichtvormgevers, specialist in maatwerk lichtbeleving, kreeg de vraag of het mogelijk is een lichtinstallatie te realiseren, die het belevingsaspect van elke expositie ondersteunt en voldoet aan de duurzaamheid die de Stad Antwerpen voorstaat.
Het resultaat van een intensief innovatieproces is de theatraal verlichte exposities met LED-verlichting, die precies voldoen aan de verwachtingen en eisen van de architect, het MAS en de Stad Antwerpen. Elke ruimte heeft een eigen beleving en sfeer, welke nu met LED-verlichting wordt ondersteund.

Lichtvormgevers heeft Philips Lighting door de al bestaande intensieve strategische samenwerking bij het onderzoek naar de kwaliteit van LED betrokken. De resultaten van de Philips Fortimo LED SLM-module voor algemene verlichting overtrof de verwachting op aspecten als kleurweergave, lichtkleur, dimbaarheid en stuurbaarheid met lenzen. De Stad Antwerpen, B-architecten en Meyvaert Glass Engineering, hoofdaannemer, werden gevraagd om in een open innovatie platform mee te denken in oplossingen. Deze interactieve betrokkenheid past bij onze innovatieve manier van werken.
De Stad Antwerpen heeft gekozen voor de toepassing van 1000 armaturen met LED-verlichting, omdat het kon voldoen aan de specifieke verwachtingen van de architect voor de scenografie in het museum.

Lichtvormgevers ontwierp de Twisterspot, een maatwerk armatuur, waarin de Philips Fortimo LED SLM module, de laatste innovatie in LED technologie van Philips Lighting, is toegepast. Met een combinatie van kleurfilters, dimfilters, lenzen en snoods is een theatraal, accentvol lichtbeeld ontstaan.
Gedurende het proces van onderzoek, ontwerp en installatie heeft Lichtvormgevers als ‘regisseur’ continue de kwaliteit van de lichtbeleving bewaakt.

Lichtvormgevers
Lichtvormgevers is succesvol in het ontwikkelen van de juiste lichtbeleving voor ruimtes met een sterke identiteit. Het ruimtelijk ontwerp vormt de basis voor een lichtplan. Lichtvormgevers levert maatwerk in lichtbeleving van ontwerp tot oplevering. Lichtvormgevers is inzetbaar voor visievorming, ontwerp, engineering, productie tot realisatie. In een eigen atelier worden maatwerk armaturen ontworpen en geproduceerd.

Philips Lighting
Philips Lighting behoort tot de grootste en meest innovatieve fabrikanten van LED technologie. De toepassing van de Philips Fortimo LED SLM-module 2000 lm 33W/830 is dan ook een logische keuze voor dit museale top project en staat garant voor een betrouwbare technologie in de Twisterspot.

De Philips Fortimo LED SLM-module heeft een bijzondere hoge kleurweergave en een kleurtemperatuur van 3000K, warm wit. De LED-module heeft een hogere lichtopbrengst dan een 100W halogeenlichtbron. De module is dimbaar. Door de optimale warmtehuishouding in het armatuur van Lichtvormgevers wordt de levensduur van de LED-module verlengd. De aanschafkosten van LED-verlichting verdienen zich in tweeënhalf jaar terug door lagere onderhouds- en energiekosten in vergelijking met halogeenverlichting. Voor meer informatie over de Philips Fortimo LED SLM-module bezoek www.philips.com/oem.


Deel: ' Lichtvormgevers verlicht het MAS in Antwerpen met LED-verlichting '
Lees ook