Liefde in tijden van racisme


Gemengde relaties, vooroordeel en discriminatie

AMSTERDAM, 20160606 -- In Nederland wordt tegenwoordig volop gediscussieerd over racisme en discriminatie. Daarbij worden gemengde families dikwijls gezien als bruggenbouwers tussen culturen en als multicultureel ideaal. Volgens LovingDay.NL is dat onterecht. Niet alleen krijgen gemengde partners regelmatig te maken met negatieve reacties van familie, vrienden of wildvreemden, maar ook met institutionele discriminatie, bijvoorbeeld op de arbeids- of woningmarkt. Ook in de gemengde relaties zelf spelen stereotyperingen over de Ander een rol.

Daarom heeft Loving Day 2016 als thema Liefde in tijden van racisme. Tijdens een academisch forum in Spui25 spreekt keynote Minelle Mathani (Universiteit Toronto, Canada) één van de meest spraakmakende onderzoekers van ‘mixed race’ studies. Tijdens het publieksdebat in De Balie zullen o.a. Robert Vuisje en Zihni Özdil hun licht laten schijnen op het thema Liefde in tijden van racisme. Het derde programmaonderdeel van Loving Day 2016 is de Meet & Eat, een gezellig ontmoetingsevenement met een markt voor gemengde kinderen en gezinnen, muziek en lekker eten. Parool-fotograaf Harmen de Jong maakt foto’s.  

Stichting LovingDay.NL biedt door de uitwisseling van ervaring en kennis van academici, gemengde stellen en kinderen, een platform voor iedereen die interesse heeft in gemengde relaties en gezinnen in Nederland.

Academisch Forum: zaterdag 11 juni 14-17 uur Spui25 Amsterdam

Publieksdebat: zaterdag 11 juni 20-22 uur De Balie Amsterdam

Meet & Eat: zondag 12 juni vanaf 17 uur Jeugdland Amsterdam-Oost, (naast het Flevopark)


Deel: ' Liefde in tijden van racisme '


Lees ook