Life & Garden en Air So Pure zoeken basisschool met groenste ontwerper


MIJDRECHT, 20120920 -- Na de verrassend creatieve inzendingen van de wedstrijd in 2011, hebben Life & Garden en Air So Pure wederom een competitie uitgeschreven om leerlingen, ouders en leerkrachten op verschillende basisscholen in Nederland bewust te maken van het gezonde effect van planten in de klas. Onder het wedstrijdmotto “Als ik een groene klas mocht ontwerpen...” bezoeken de deelnemende vestigingen van Life & Garden een basisschool in de buurt om de wedstrijd in te luiden en leerlingen te enthousiasmeren een groene klas te ontwerpen.

Op collageplaten waarop de plattegrond van een schoolklas afgebeeld staat, worden leerlingen uitgedaagd creatieve ideeën voor een groenere klas te bedenken. Per school wordt één klas tot winnaar verkozen; de prijs bestaat uit 60 luchtzuiverende planten voor op school. De kinderen van de winnende klas krijgen bovendien een plantje mee voor thuis.

Een beter klimaat in de klas
TNO onderzoek  bewees al eerder de positieve effecten van luchtzuiverende planten. Dit onderzoek vormt de kiem van het idee van Life & Garden en Air So Pure. Het initiatief past binnen het maatschappelijk verantwoord ondernemen van Life & Garden. “Spelenderwijs leren kinderen het snelst en via hen bereiken we ook de ouders. Planten kleden een ruimte bovendien mooi aan” zo vertelt Kathelijn Straatemeier, interim Marketing Manager van Life & Garden  “We kijken weer uit naar de collages die eind oktober bij de vestigingen worden ingeleverd. In de eerste week van november worden de winnaars bekend gemaakt.”

Oktober is Air So Pure maand. In deze periode zijn mensen weer veel binnen; ”Het is belangrijk om het binnenklimaat zo gezond mogelijk te houden en dat kan met onze luchtzuiverende planten. Met deze wedstrijd in samenwerking met Life & Garden maken we het voor kinderen extra spannend en kunnen we ons allebei richten op de consument die gezondheid en ‘well being’ belangrijk vindt”, aldus Käthe Vogels van Air So Pure.


Over Life & Garden

Life & Garden is een toonaangevende winkelformule op het gebied van planten, tuinartikelen, woon- en tuinaccessoires, tuinmeubels en dierenbenodigdheden. De groene lifestyle keten kenmerkt zich als modern en overzichtelijk, gericht op de vrouw en waar groen centraal staat. Alle Life & Garden winkels staan vermeld op www.lifeandgarden.com.

Over Air So Pure

Air So Pure is de naam van een groep planten die een bewezen sterke luchtzuiverende werking heeft. De telers van Air So Pure garanderen de hoogste kwaliteit van deze bijzondere planten. Wetenschappers hebben de volgende gezonde effecten van deze planten aangetoond: het neutraliseren van schadelijke gassen, het verbeteren van de luchtvochtigheid en het creëren van een algeheel gezond binnenklimaat. Meer informatie is te vinden op www.airsopure.nl.


Deel: ' Life & Garden en Air So Pure zoeken basisschool met groenste ontwerper '
Lees ook