Life & Garden voert als eerste duurzaamheidslabel in tuinbranche


'Enjoy & Respect Nature' eerste 'Kies Bewust' logo in tuinbranche

AALSMEER, 20091127 -- Vanaf 1 januari voert Life & Garden in al haar vestigingen een eigen duurzaamheidslabel. Alle bloemen en planten met een FFP label, (tuin)meubelen met het FSC keurmerk en biologische mest- en bestrijdingsmiddelen vallen onder dit nieuwe label. Het label beoogt een 'kies bewust' logo te worden voor de tuincentra. Life & Garden stimuleert de productie en verkoop van duurzaam geproduceerde woningdecoratie producten en verpakkingsmiddelen. Zo levert Life & Garden dit jaar een uitgebreide collectie kerstverlichting met LED lampjes.

De samenwerking tussen verschillende leveranciers en kwekers van duurzame producten is een volgende stap in de uitbreiding van het duurzaamheidsassortiment van Life & Garden. Life & Garden onderstreept hiermee het belang van een duurzame samenleving; de consument wordt - tegen dezelfde prijs - een duurzaam product geboden. Voor hetzelfde geld draagt de consument bij aan een beter milieu.

FFP
Voor de aanlevering van duurzaam geteelde bloemen en planten werkt Life & Garden samen met Fair Flowers Fair Plants (FFP). Wereldwijd zijn er 350 organisaties aangesloten bij FFP en ruim 4200 verkooppunten. Het FFP label staat voor de garantie van een duurzaam productieproces en een waarborg voor goede arbeidsomstandigheden.

Decorum Company
Decorum Company is de eerste keten Nederlandse kwekers met FFP gelabelde planten. Vanaf 1 januari zal een uitgebreide collectie FFP gekeurde kamerplanten door de kwekers van Decorum aan alle vestigingen van Life & Garden worden geleverd.

Over Life & Garden
Life & Garden is een franchise onderneming met in totaal 25 vestigingen, waarvan 3 in Belgi. Life & Garden is in 2004 opgericht en de tuincentra passen bij de huidige tijdsgeest: genieten van het leven met tuinieren, wonen, eten, drinken en relaxen. Life & Garden kenmerkt zich als modern en overzichtelijk, gericht op de vrouw en waar groen centraal staat.
Life & Garden tuincentra bevinden zich in Amstelveen, Appingedam, Arcen, Boekel, Cuijk, Delft, De Meern, Den Helder, Eemnes, Etten-Leur, Gouda, Harlingen, Heesch, Helmond, Hulst, Leidschendam, Oostburg, Renesse, Staphorst, Wadenoijen, Woerden en Zuid-Scharwoude. Belgi: Aarschot, Beerse en Schoten. Kijk op www.lifeandgarden.com voor de openingstijden en routebeschrijving van de dichtstbijzijnde vestiging.


Deel: ' Life & Garden voert als eerste duurzaamheidslabel in tuinbranche '
Lees ook