Provincie Limburg

Deel eens 5000,- van de Provincie Limburg uit!!! (016)

Jongerenpublieksprijs: Provincie Limburg vraagt jongeren om mening te geven

Cultuur kan leuk, spannend, indrukwekkend en aantrekkelijk zijn. Maar wat was nu de afgelopen twee jaar de meest bijzondere culturele activiteit in Limburg? De Provincie Limburg heeft een Jongerenpublieksprijs ingesteld. Limburgse jongeren bepalen wie deze prijs van 5000,- wint! Er kan maar één de grote winnaar zijn, dus roept de Provincie Limburg jongeren op om hun mening te geven en iemand blij te maken met vijfduizend euro.

Jongeren, niet ouder dan 25 jaar mogen meebepalen wie de prijs krijgt voor de meest bijzondere culturele activiteit. De Provincie Limburg verspreidt daarvoor 20.000 kaarten onder jongeren. Of het nu gaat om een geweldige cabaretvoorstelling, een popconcert, een skatedance-evenement of iets anders, jongeren worden opgeroepen om vóór 6 februari een e-mailtje naar limburgcultuurprijs@prvlimburg.nl te sturen met vermelding van de leukste voorstelling, tentoonstelling/ kunstenaar, artiest, concert, festival of schrijver. Naam, adres en telefoonnummer moet worden vermeld. Voor informatie kunnen jongeren ook terecht op www.limburgcultuurprijs.nl.

De Limburg Cultuurprijs is een initiatief van de Provincie Limburg om actieve deelname aan kunst en cultuur in Limburg te bevorderen. Het is een aanmoedigingsprijs voor Limburgse kunst- en cultuurbeoefenaars in drie categorieën: Jongerencultuur, Amateurkunsten en Jong cultureel ondernemersschap. De prijs per categorie bedraagt 5000,- en een kunstwerk. Drie vakjury's maken op 17 februari 2003 de nominaties bekend. Een breed samengestelde algemene jury kiest uiteindelijk de winnaars in de drie categoriën. Bovendien wordt er nog een extra prijs uitgeloofd; de Jongerenpublieksprijs 2003. Deze prijs staat boven de drie categorieën en wordt toegekend door een speciale jongerenjury. De jongerenjury maakt een keuze uit de door Limburgse jongeren aangedragen suggesties. De nominaties voor de jongerenpublieksprijs worden ook op 17 februari bekend gemaakt.
Tijdens een live-uitzending van L1-Televisie op donderdag 17 april worden alle prijswinnaars bekend gemaakt. In de weken voorafgaand aan de live-uitzending worden van de genomineerden korte filmpjes vertoond op L1- televisie.
16-1-2003 14:42

Deel: ' Limburg vraagt jongeren om mening '
Lees ook