Ingezonden persbericht


http://www.limburgsmuseum.nl/actueel.asp?id=975

Limburgs Museum heet 10.000ste bezoeker expositie 'Het geheim van de Kelten' welkom

Dinsdag 8 augustus - Het Limburgs Museum in Venlo heeft vandaag de 10.000ste bezoeker verwelkomt van de expositie 'Het geheim van de Kelten'. Een aangenaam verraste Stephanie van Vliet (41) uit Helden-Panningen kreeg uit handen van directeur Jos Schatorjé bloemen en een Keltenverrassingspakket. De tienduizendste was in gezelschap van haar drie zonen Tjeu (12), Noud (10) en Giel (7). De oudste had zijn vriendje Randy Smeenk meegenomen. Het Limburgs Museum was bekend bij alle vijf. 'Het is mijn favoriete museum', zei Giel. Het uitstapje naar Venlo was ondernomen in het kader van de vakantie. 'De kinderen vinden dit museum prachtig en ze steken er zeker wat van op.', vulde Stephanie van Vliet aan.

Jos Schatorjé vond het opmerkelijk dat de 10.000ste bezoeker uit Helden-Panningen afkomstig was. Het absolute topstuk te zien op de tentoonstelling is de zogenaamde sierschijf van Helden, een kostbaarheid die door de Kelten geofferd is in het veen van de Peel en die door anonieme turfsteker in 1840 werd ontdekt.

Nu de hittegolven voorbij zijn en de thermometer dragelijke temperaturen laat zien, trekt de tentoonstelling 'Het geheim van de Kelten' weer veel bezoekers. In de tropische periode in juli bezochten per week gemiddeld zo'n 450 mensen het museum, nu ligt dat aantal op 1.000.

Rechtenvrije foto
http://www.limburgsmuseum.nl/pers/Het_geheim_van_de_Kelten/Tienduizendste_bezoeker/Tienduizendste_bezoeker.JPG

Deel: ' Limburgs Museum heet 10.000ste bezoeker expositie 'Het geheim van de.. '


Lees ook