Gemeente Utrecht

Lindebomen per dieplader op weg naar Leidsche Rijn

Dienst Stadsbeheer is bezig met het verplanten van 47 zware lindebomen vanaf de Churchillaan. Deze bomen worden met kranen en diepladers vervoerd naar Leidsche Rijn. Ze moeten plaatsmaken voor de verbreding van de Churchillaan. Deze verbreding is nodig om de nieuwe Papendorpsebrug naar Leidsche Rijn toegankelijk te maken voor verkeer. De verplaatsing van de lindebomen is een hele operatie, die enkele weken in beslag neemt.

In Leidsche Rijn krijgen de bomen een nieuwe plaats in het Klein Archeologiepark, bij de nieuwe brug aan de kant van Leidsche Rijn in Papendorp en in het volkstuincomplex Groenewoud in Papendorp.

Het gaat om flinke bomen met een stamdiameter van een halve meter. Er zijn bomen bij die twaalf à dertien ton wegen. Het is een hele operatie; per dag kunnen ongeveer vier bomen worden verplaatst.

De gemeente Utrecht heeft veel ervaring met het verplaatsen van bomen. Lindes, kastanjes en platanen zijn boomsoorten die zo'n verhuizing goed doorstaan. Verplante bomen krijgen nog een paar jaar nazorg, onder meer door het geven van extra water.

Zoekwoorden:

Deel: ' Lindebomen per dieplader op weg naar Leidsche Rijn '
Lees ook