Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

LINE-UP BEVRIJDINGSFESTIVAL NIJMEGEN 2013 COMPLEET

!!! (chk chk chk)

GNUÈÈI

BROKEN BRASS ENSEMBLE
RE:FRESHED ORCHESTRA
KNARSETAND
NOSA

Showcases van Planet Rose (Pure b2b Alex Jansen), Give it Dub (Beevee, DBS, MC Brown Sugar), N.E.W., Impact (Lenny b2b Razzle) en Chocolade (Rasa + DJ)

De line-up voor Bevrijdingsfestival 2013 op zondag 5 mei in Nijmegen is compleet. Nadat eerder bekend werd dat !!! (chk chk chk) en Gnuèèi optreden, presenteren wij vandaag de overige namen die van deze editie weer een uiterst dansbaar vrijheidsfeest gaan maken.

Het zestienkoppige (!) hip-hop orkest Re:Freshed Orchestra bestaat uit blazers, strijkers, rappers en vocalisten en een steengoede ritmesectie die verfrissend sexy hip-hop, funk en soul interpretaties spelen van onder andere Jay-Z, Fela Kuti, Sly & The Family Stone. Ze lieten een verpletterende indruk achter op Noorderslag en later dit jaar staan ze ook op North Sea Jazz, maar eerst is Nijmegen aan de beurt.

Knarsetand is het project van producer Martijn Holtslag waarin de ruige synths van dubstep en drum and bass vermengd worden met klassieke instrumenten en een vleugje ska en reggae. Op 5 mei staat een dertienkoppige live band met deze spannende mengelmoes op het podium.

Nosa kennen we natuurlijk uit Zo Moeilijk, maar na hun tweede plaat 'Nieuwe Moves' is Nosa verder gegaan en brengt hij in het najaar zijn allereerste soloplaat uit. Een plaat die volgens hemzelf muzikaler wordt, die live ingespeeld is en met meer experimenten. Als opener van het Bevrijdingsfestival krijgen we daarvan een voorproefje.

Daarnaast natuurlijk de jaarlijks terugkerende showcases van beproefde dansbare concepten zoals Planet Rose, Give it Dub, Impact, Chocolade en N.E.W.

Het Nijmeegse Bevrijdingsfestival wordt voor de derde keer georganiseerd door het Stedelijk 4&5 Mei Comité Nijmegen en poppodium Doornroosje. Dit jaar met als thema: Vrijheid spreek je af. Vrijheid is nooit vanzelfsprekend en Bevrijdingsdag is een goed moment om stil te staan bij afspraken die onze vrijheid waarborgen.

Vrijheid spreek je af, dus zien we elkaar op 5 mei in het Hunnerpark?

Het festival opent haar poorten om 14.30 uur en sluit ze weer om 23.00 uur. De burgemeester opent het festival officieel door de vrijheidsvlam aan te steken. De toegang is uiteraard gratis.

www.4en5mei-nijmegen.nl

www.doornroosje.nl
Bevrijdingsfestival @5mei024

Bevrijdingsfestival Nijmegen

Deel: ' Line-up bevrijdingsfestival Nijmegen 2013 compleet '
Lees ook