Gemeente Lingewaard


Lingewaard brengt gemeentelijke tuin op orde

,,foto tuinman snoeit'' Zo gauw januari zich aandient beginnen bij tuinliefhebbers de groene vingers te kriebelen. Zeker als de winterzon de temperatuur tot aangename hoogte weet te brengen. Een van de klussen is het snoeien van struiken en bomen. Ook de gemeente Lingewaard heeft een begin gemaakt om de gemeentelijke tuin klaar te maken voor het voorjaar. De afdeling Ruimtelijk Beheer heeft een groep van 35 mensen aan het werk die de openbare ruimten onderhouden. Hiervan zijn op dit moment zon vijftien mensen bezig de gemeentelijke tuin op orde te brengen. De medewerkers zijn er niet alleen voor het groenonderhoud. Regelmatig blijkt dat ze een belangrijke schakel zijn tussen inwoners en gemeente.

De werkzaamheden zijn de komende weken gericht op het snoeien. Verder wordt het laatste blad van vorig jaar bij elkaar geharkt. Dode struiken worden verwijderd en waar nodig opnieuw beplant. Vanaf 17 februari huurt Ruimtelijke Beheer een hoogwerker. Dan komen de bomen aan de beurt die geknot moeten worden. In het voorjaar moet het openbaar groen er weer netjes uitzien. Dan wordt het weer de hoogste tijd voor aanplanting van het eenjarig tuingoed en het plaatsen van mooi gevulde bloembakken.

Bekend
,,foto tuinman in gesprek'' De buitendienstmedewerkers van Lingewaard zijn meer dan gemeentelijke tuinlieden. Een team dat dagelijks langs de weg bezig is, wordt door de bevolking regelmatig aangesproken.De opmerkingen en vragen zijn divers. Behalve een gezellig praatje worden er zaken doorgegeven over bijvoorbeeld gedumpt afval, een onbekende auto die al een paar weken onbeheerd langs de weg staat en groen dat hard nodig gesnoeid moet worden. ,,Zeker, de mensen van Ruimtelijke Beheer hebben ook een signaalfunctie. Meldingen over bijvoorbeeld illegaal vuilstorten kunnen we doorsluizen naar een bijzondere opsporingsambtenaar van Lingewaard, zo legt wethouder Piet Lentjes uit. Hij is verantwoordelijk voor onder meer het groenonderhoud.

De officiële weg voor het melden van illegaal vuilstort is de afdeling Gemeentewinkel. Lentjes: ,,Dat burgers op straat buitendienstmedewerkers aanklampen is niet vreemd. Het zijn in de wijk wél de bekende gezichten van de gemeente Lingewaard. Wij streven er dan ook naar dat onze mensen een vaste wijk hebben. Dit geeft ze een stuk betrokkenheid dat zowel voor de gemeente als de bewoners voordelen biedt.

Zoekwoorden:

Deel: ' Lingewaard brengt gemeentelijke tuin op orde '
Lees ook