Hewlett-Packard


Linux voegt een nieuwe dimensie toe aan de wereld van de animatiefilm

Amstelveen, 7 juni 2002 Op Linux gebaseerde technologie van Hewlett-Packard speelt een belangrijke rol in de animatiefilm Spirit: Stallion of the Cimarron van DreamWorks SKG. Deze succesvolle film bracht tot nu toe meer dan 38,7 miljoen dollar op.

DreamWorks gebruikt ToonShooter om traditioneel handgetekende beelden om te zetten naar digitale, zodat deze eenvoudig kunnen worden afgespeeld en gemanipuleerd. Voor Spirit: Stallion of the Cimarron moesten beelden worden afgespeeld op filmsnelheid (24 beelden per seconde) en met gesynchroniseerd geluid. Iets wat nooit eerder was gelukt met Linux als besturingssysteem. HP en DreamWorks hebben tijdens de productie van deze film de functionaliteit van ToonShooter aangepast, zodat de benodigde snelheid wel werd gehaald. Deze ontwikkeling geeft de wereld van de animatiefilm een geheel nieuwe visuele dimensie.

DreamWorks heeft bij de productie van de film ook gebruikgemaakt van high-performance HP Linux-werkstations en HP-servers.

HP en DreamWorks werken al twee jaar samen. Begin dit jaar hebben beide partijen een contract voor drie jaar getekend, waarbij HP de computinginfrastructuur voor de digitale studio van DreamWorks verzorgt. Momenteel produceert DreamWorks drie animatiefilms met behulp van HP-technologieën voor Linux.

DreamWorks SKG
DreamWorks SKG is in oktober 1994 opgericht door Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg en David Geffen. Het bedrijf produceert speelfilms, animatiefilms, tv-programmas, home video entertainment, boeken, speelgoed en consumentenproducten

Hewlett-Packard
HP is toonaangevend leverancier van producten, oplossingen en diensten en maakt technologieën toegankelijk voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing.

Het nieuwe HP heeft over 2001 een gecombineerde omzet van circa 81,7 miljard dollar behaald en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. In Nederland bedroeg de omzet circa 2,18 miljard en heeft HP 10 vestigingen.

Deel: ' Linux voegt een nieuwe dimensie toe aan de wereld van de animatiefilm '
Lees ook