Politie Amsterdam-Amstelland

Liquidatie: dode + zwaargewonde
24-1-2003. Vanmiddag rond halftwee zijn bij een schietincident in de Dorpsstraat in Amstelveen een dode en een zwaargewonde gevallen. Het dodelijk getroffen slachtoffer is de Amsterdammer C. van H. De gewonde man is vermoedelijk een relatie van Van H (zijn leeftijd is nog niet bekend). Hij is in een ziekenhuis opgenomen. Voor wat betreft de achtergrond van de zaak wordt gedacht aan een liquidatie.

De recherche heeft inmiddels een metgezel van de slachtoffers aangehouden. Deze verdachte was in het bezit van een vuistvuurwapen. Voor zover nu bekend is vanmiddag niet met dat wapen geschoten.

De twee slachtoffers hadden een Chinees restaurant bezocht en liepen naar buiten. Plotseling werd er vanaf een motor, waarop twee daders zaten, geschoten. Van H. werd dodelijk getroffen en overleed ter plaatse. De andere man werd naar een ziekenhuis overgebracht. Personeel van de traumaheli landde in de buurt en verleende medische assistentie.

De motor waarop de twee daders reden, is vermoedelijk terecht. De tweewieler is teruggevonden bij de Kalfjeslaan aan de zuidkant van Buitenveldert.

Op de plaats van het misdrijf verrichtte de technische recherche een sporenonderzoek. Rechercheurs startten direct een buurtonderzoek. Tientallen agenten zetten de omgeving af. Het team van de Centrale Recherche dat het vervolgonderzoek doet is 15 man groot.

Deel: ' Liquidatie C van H in Amstelveen dode + zwaargewonde '
Lees ook