LitebookElite(TM) biedt oplossing bij slaapproblemen


Nieuwe mobiele lichttherapielamp verkort behandelduur aanzienlijk

AMSTERDAM, 20080208 -- Meer dan 30% van de volwassen Nederlanders kampt met slaapproblemen. Bij veel mensen met slaapproblemen is de biologische klok van het lichaam verstoord. Lichttherapie is een effectieve manier om de biologische klok te herstellen. Wel moet men dagelijks lang achter een `lichtbak' zitten om de gunstige effecten te ervaren. De Litebook Elite, een innovatieve, mobiele en zeer efficinte lichttherapielamp, biedt oplossing aan dit probleem. Door het gebruik van gepatenteerde technologie hoeft men de lamp doorgaans maar 15 minuten te gebruiken. De Litebook wordt gepresenteerd aan het publiek tijdens de Huishoudbeurs te Amsterdam.

Indien er geen lichamelijke of psychische oorzaken zijn aan te wijzen worden slaapproblemen veelal veroorzaakt door een ontregelde biologische klok. De `lichaamsklok' loopt dan niet meer gelijk aan het normale ritme van de klok. Het lichaam maakt nu, overdag het slaaphormoon melatonine aan en in de avond en nacht juist te weinig. Dit resulteert in (ernstige) vermoeidheid, concentratieproblemen en energieverlies, in- en doorslaapproblemen.

Ondanks de hoge effectiviteit en de relatieve eenvoud van de behandeling, stuit de toepasbaarheid van lichttherapie op veel problemen. Niet iedereen is praktisch in staat om zich dagelijks in de vroege ochtend te melden bij een behandelcentrum voor een `lichtbad'. Het huidige klassieke assortiment voor thuisgebruik kenmerkt zich door grote forse afmetingen en is niet geschikt voor mobiel gebruik. Ook de efficinte lichtopbrengst is laag, waardoor men dagelijks een uur of langer achter de lamp moet zitten om een gunstig resultaat te behalen.

Litebook Elite verkort behandelduur
Het antwoord op bovenstaande problemen komt in de vorm van de Litebook Elite. Deze lichttherapielamp is met zijn compacte afmeting van 14,5 x 14 x 3,5 cm revolutionair kleiner dan de klassieke apparatuur. Dankzij een gentegreerde oplaadbare batterij is het apparaat zeer mobiel in het gebruik. Door het gebruik van speciale gepatenteerde LED technologie (Licht Emitterende Dioden) wordt de dagelijkse benodigde behandelduur teruggebracht naar doorgaans slechts 15 minuten. De `geprogrammeerde' lampjes van de Litebook concentreren zich namelijk op de meest effectieve golflengte van het licht, waardoor de efficintie van het licht sterk toeneemt.

Doorgaans wordt de Litebook Elite in de ochtend gebruikt om zo op veilige en effectieve manier de aanmaak van melatonine te stoppen. De biologische klok loopt nu weer gelijk aan het normale dagritme, waardoor men zich overdag minder moe voelt, meer energie heeft en beter slaapt.

De hoge effectiviteit van de Litebook wordt benadrukt door de 60-dagen-tevredenheidsgarantie die standaard wordt geboden. De medisch gecertificeerde Litebook Elite wordt op de markt gebracht door Goodlite en is online verkrijgbaar via www.doehetlichtaan.nl, bij de betere apotheek, drogisterij en gezondheidswinkels als de Vitaminstore.


Deel: ' Litebook Elite biedt oplossing bij slaapproblemen '
Lees ook