Het was uniek.
Het was eenmalig.
Maar we doen het gewoon nóg een keer.

09-09-99: SINGEL SINGEL SCHRIJFMASJIEN II

Literaire driekamp Den Haag-Groningen-Utrecht

Met: Adriaan Bontebal, Boozy, Pierre Wind, Paul Janssen & Mathijs Deen, Barbara Stok, Hagar Peeters, Dichters uit Epibreren, Manon Uphoff, Ingmar Heytze & Arjan Witte, Meindert Talma & The Negroes e.v.a. Presentatie: Jack Nouws

Op 18 september 1998 vond in de concertzaal Tivoli het eerste Utrechtse Schrijversgala plaats. Wij riepen Utrecht toen uit tot de beste schrijversstad van Nederland. Singel Singel Schrijfmasjien was bedoeld als een eenmalige inventarisatie van de grootste literaire opleving in de geschiedenis van de stad. Bezoek en persaandacht waren overweldigend en het festival liet niemand onberoerd. Er waren veel positieve reacties: zo werd de sfeer van de avond in de pers omschreven als een kruising tussen de Nacht van de Poëzie en het Boekenbal. De onvermijdelijke kritiek richtte zich voornamelijk op het lokale karakter, want er zijn wel meer goede jonge schrijvers, en ze wonen echt niet allemaal in Utrecht.

Dat vinden wij bij nader inzien ook. Wij hebben de twee andere grote literaire steden uitgenodigd om de strijd met ons aan te gaan: wat is de beste schrijversstad van Nederland, Den Haag, Groningen of Utrecht?

Voor de tweede editie van Singel Singel Schrijfmasjien kozen we voor 9 september 1999, de dag dat iedere tekstverwerker en computer zal uitvallen. De enige avond dus, waarop geen enkele schrijver iets te doen heeft. Een keur aan Haagse, Groningse en Utrechtse schrijvers maakt voor eens en altijd uit in welke stad het nu écht het leukst schrijven is. Een vakkundige jury en het onbevooroordeeld publiek wijzen na afloop de winnaar aan. De schrijvers uit de winnende stad ontvangen uit handen van de juryvoorzitter de Singel Singel Schrijftrofee. Of misschien toch een vaantje. Of een boekenbon. We zien wel. Na afloop dansen met échte schrijvers.

9 september 1999
Singel Singel Schrijfmasjien II
Aanvang programma 20.30 uur
Entree fl. 17,50
Na afloop: Pop-O-Matic met dj’s St. Paul & Gijsbert Tivoli Oudegracht 245 info: 030 – 231 14 91
Voorverkoop: Tivoli, Plato, White Noise, Café de Zaak, de grotere postkantoren & GWK’s
Reserveren via 0900 –300 1250

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lieke Timmermans via telefoonnummer 030 – 231 34 99
of via e-mail: lieke.timmermans@tivoli.nl

Deel: ' Literaire driekamp Den Haag-Groningen-Utrecht '
Lees ook