NATIONAAL COMITE VAN DE OUDEREN

https://www.seniorweb.nl/comite

Live CD opname Willeke Alberti tijdens Ouderendag

Arnhem, 29 september 1999

Willeke Alberti en 15.000 ouderen vormen 's Werelds grootste koor Live CD opname tijdens Nationale Viering Dag van de Ouderen

Willeke Alberti en naar verwachting ruim 15.000 ouderen maken zich op voor de Live CD opname van het speciale Lied van de Generaties, dat op vrijdag 1 oktober 1999 (Internationale Dag van de Ouderen) om 13.00 uur officieel in première gaat met een uniek live optreden tijdens de Nationale Manifestatie 50+ Beurs & Festival in de Jaarbeurs te Utrecht.

Het lied, op de melodie van Willeke s succesnummer Samen Zijn kent een aangepaste tekst van Edwin Schimscheimer met als thema 'naar een samenleving voor alle leeftijden', gelijk aan het thema van het Verenigde Naties Jaar van de Ouderen 1999.

Naast staatssecretaris Margo Vliegenthart (VWS) en Ouderenjaar- comité voorzitter Dien Cornelissen, alsmede politici als Dijkstal (VVD), Dittrich (D66) en andere Tweede Kamerleden, vormen meer dan 15.000 aanwezige ouderen 's werelds grootste koor, en geven zo gehoor aan de oproep ook hun stem te laten horen.

Bij zowel tekst als muziek speelt de solidariteit tussen generaties een grote rol. Daarom zijn ook jeugdkoren aanwezig om deze gezamenlijke actie van jong en oud te realiseren.

Dag van de Ouderen vormt hoogtepunt in het Ouderenjaar

De grootse viering van de Dag van de Ouderen (jaarlijks op 1 oktober) vormt het hoogtepunt binnen het Jaar van de Ouderen (éénmalig in 1999).

De première van Het Lied van de Generaties markeert de officiële start van de Nationale Manifestatie Dag/Jaar van de Ouderen, die op 30 september & 1, 2, 3 oktober 1999 in de Jaarbeurs te Utrecht wordt georganiseerd onder auspiciën van het Nationaal Comité. De Manifestatie met de 50+ Beurs & Festival trekt jaarlijks 60.000 ouderen uit het hele land.

Daarnaast organiseren 435 Lokale Comités in even zovele gemeenten in 1999 meer dan 1.000 activiteiten ter viering van de Dag en het Jaar van de Ouderen.

--------------------------------------------------------------

Deel: ' Live cd opname Willeke Alberti tijdens Ouderendag '
Lees ook