LIZARDTECH INC.

LizardTech kondigt de derde generatie aan van de 'MrSID'

Door het 'Imaging 2000'-initiatief krijgen consumenten de beschikking over de meest geavanceerde technologie voor het coderen van afbeeldingen

Seattle - LizardTech(TM) Inc, de toonaangevend ontwikkelaar van technologie voor beeldverwerking, kondigde vandaag de derde generatie aan van zijn 'MrSID(TM) Imaging Language', technologie die ervoor zorgt dat afbeeldingen gemakkelijk kunnen worden gemanipuleerd en uitgewisseld tussen een groot aantal verschillende toepassingen in een netwerk of over het internet. Daarnaast kondigde de onderneming nog 'Imaging 2000' aan, een initiatief dat de bedoeling heeft de LizardTech technologie voor het coderen van afbeeldingen via zowel populaire als nieuwe toepassingen ter beschikking te stellen van bedrijven en consumenten. De derde generatie van MrSID biedt een verscheidenheid aan verbeteringen, waaronder een volledig verliesvrije 2 op 1-codering van beeldbestanden zodat deze gemakkelijker kunnen worden uitgewisseld over netwerken of het internet.

'In de loop van de laatst vijf jaren werd MrSID de standaard in het duurdere, professionele deel van de markt voor professionele beeldverwerking,' zei John. R. Grizz Deal, voorzitter en algemeen directeur ('CEO') van LizardTech. 'Met ons Generation III product en met het 'Imaging 2000'-initiatief, richt LizardTech zich tot een veel grotere groep gebruikers dan voorheen mogelijk was. Een aantal belangrijke verbeteringen aan MrSID bieden gewone consumenten krachtige mogelijkheden voor de bewerking van digitale beelden - mogelijkheden die totnogtoe enkel binnen het bereik lagen van specialisten op het gebied van de 'special effects' en trucage in de filmindustrie.'

Generation III van MrSID Imaging Language voegt een aantal krachtige mogelijkheden toe, zoals het verliesvrij coderen van afbeeldingen; het doorsturen op aanvraag van 'pixel streams' - beeldpuntstromen met reproductiekwaliteit; ogenblikkelijk tonen; en een geoctrooieerde methode voor rendering met kwaliteitsniveau naar keuze. De evolutie van ISO/ASA normen in de komende JPEG 2000 standaard verschaft LizardTech een bijkomende gelegenheid om zijn krachtige technologie voor beeldverwerking toe te passen in applicaties voor bedrijven en consumenten door de technologie steeds beter geschikt te maken voor samenwerking en toegankelijkheid via het internet.

Beeldverwerking overal doen werken

De MrSID technologie is geïntegreerd in meer dan 165 producten, waaronder toepassingen van Adobe(R), Autodesk(R) en ESRI(TM). De technologie is voor populaire beeldverwerkingstoepassingen zoals Photoshop(R) en QuarkXPress(TM) verkrijgbaar als plug-in. MrSID wordt gebruikt door miljoenen professionele gebruikers voor toepassingen gaande van de verwerking van geospatiaal beeldmateriaal en medisch-diagnostische beeldverwerking, tot grafisch design en digitale fotografie.

Het 'Imaging 2000'-initiatief van LizardTech zal het inzetten van deze technologie in honderden populaire toepassingen voor bedrijven en consumenten bevorderen. Componenten van MrSID Generation III maken nu al onderdeel uit van producten die reeds op de markt zijn. De algemene beschikbaarheid van het product is gepland voor juni 2000. Software Developer Kits (SDK's - een speciale versie van de software voor ontwikkelaars) zijn nu verkrijgbaar bij LizardTech. Technologie in één oogopslag

De MrSID-technologie van LizardTech verkleint niet gewoon de omvang van beeldbestanden, maar codeert ze via algoritmen op basis van wavelets die de bestandsomvang op een efficiënte manier verkleinen terwijl de essentiële bestandsinformatie volledig beschermd blijft. Met de geoctrooieerde verliesvrije codering van MrSID gaat er uit de beeldbestanden geen informatie verloren, terwijl hun omvang in een verhouding van meer dan 2 op 1 wordt gereduceerd. Het beeld kan worden teruggebracht in de oorspronkelijke toestand, waarbij de informatie bit voor bit gelijk is, terwijl zo ook de mogelijkheid bestaat om het beeld onmiddellijk via het internet aan te bieden in zo goed als elke mogelijke resolutie.

De mogelijkheden van MrSID Generation III omvatten:

Op aanvraag door de gebruiker definieerbare beeldkwaliteit (via zogenaamde 'pixel streams' - beeldpuntstromen)

Wiskundig omkeerbare (de compressie is verliesvrij en bijgevolg reversibel) beeldkwaliteit

Ogenblikkelijke rendering van beelden, zelfs via het internet

Bijkomende 'hooks' voor het inbouwen van functies en uitbreidingen door
andere ontwikkelaars

Een strategie voor het werken met samengestelde documenten

Betere functies voor beeldverbetering, zodat originelen van lagere kwaliteit voor meerdere toepassingen toch kunnen worden gebruikt

Zo goed als onbeperkte mogelijkheden qua beeldresolutie

Marktgroei

De beeldverwerking via het internet groeit gestaag naarmate consumenten, elektronische winkels en bedrijven het medium gaan gebruiken voor de uitwisseling van visuele informatie. CAP Ventures voorspelt dat de markt van de technologie voor grote grafische formaten alleen al zal groeien van 2,41 miljard Amerikaanse dollar in 1998 naar 6,51 miljard dollar in 2003. Naarmate meer mensen en ondernemingen beelden gaan opslaan, doorsturen en manipuleren, zal de technologie voor het bewerken van beeldbestanden voor andere doeleinden en voor het vereenvoudigen van het beheer ervan voortdurend aan belang winnen.

Over LizardTech

LizardTech werd opgericht in 1992 en is een particuliere vennootschap die zich toespitst op de ontwikkeling van innovatieve software waarmee gebruikers van alle mogelijke niveaus onmiddellijk toegang krijgen tot digitaal beeldmateriaal met hoge resolutie en multimedia-inhoud. De onderneming kreeg Generation I van de MrSID technologie in licentie van het Los Alamos National Laboratory (LANL) met het oog op het vercommercialiseren van producten in de particuliere sector.

De innoverende technologie van LizardTech wordt gewaardeerd en erkend door de klanten en integratiepartners van de onderneming, waaronder Boeing, het Graphic Arts Centre (GAC), de Amerikaanse Library of Congress, Lockheed Martin, Sir Speedy en nog honderden andere over de hele wereld. In 1998 werd LizardTech uitgeroepen tot meest veelbelovende onderneming ('Most Promising Company') in de Washington Software Alliance. Bijkomend informatie over de in Seattle gevestigde onderneming is te vinden op het Web: www.LizardTech.com.

Noot: LizardTech, MrSID en de ermee geassocieerde merken zijn handelsmerken van LizardTech, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Contactpersonen: Laura Dodd van LizardTech, tel.: +1 206-652-5211, of via e-mail: laurad@lizardtech.com; ofwel Paul Owen van Owen Media, tel.: +1 206-322-1167, of via e-mail: paulo@owenmedia.com, voor LizardTech, Inc./ /Website: https://www.lizardtech.com/

04 feb 00 11:23

Deel: ' LizardTech kondigt de derde generatie aan van de 'MrSID' '
Lees ook