LOC Zeggenschap in Zorg en Opinionmeter Benelux starten samenwerking


Utrecht, 20150522 -- LOC en Opinionmeter zijn een samenwerking aangegaan op het vlak van realtime meten in de zorg. LOC vertegenwoordigt 1.300 cliëntenraden en 600.000 cliënten in de zorg. Opinionmeter International is vanuit de Verenigde Staten 45 jaar actief op het gebied van onderzoek, met name in de gezondheidszorg.

Met de combinatie van de achterban van LOC en de flexibele software en applicaties van Opinionmeter willen de samenwerkingspartners een stap zetten in het bijdragen aan een waarde-volle zorg in Nederland. Door realtime en continu de tevredenheid over de zorg te  te meten, zal er snel zicht zijn op de ervaren kwaliteit van zorg van een zorgorganisatie. Cliënten, professionals en andere betrokkenen kunnen dagelijks werken aan verbetering van de zorg op een laagdrempelige en speelse manier.

Joep Bartholomeus, coördinator van LOC, geeft aan blij te zijn met de samenwerking. “ Realtime meten is een innovatieve manier, die aansluit bij de visie van LOC op kwaliteitsverbetering. Kwaliteitsmetingen moeten professionals en cliënten vlot inzicht gevenin waar het beter kan. Én handvaten bieden om verbeteringen aan te brengen. Weinig bureaucratie is daarbij een voorwaarde. Realtime meten met de software en applicaties van Opinionmeter maakt dit mogelijk. Via kennissessies voor onze leden, waarvan de eerste al gepland staat op 18 juni a.s., zal er kennis worden overgedragen rondom realtime meten in de zorg. Ook hoe je realtime meten kan gebruiken in de eigen organisatie. Deze sessies zijn kosteloos voor onze leden.”

Victor Pardaans, directeur van Opinionmeter Benelux B.V. over de samenwerking: “Wij zijn verheugd om de leden van LOC nu centraal kennis te laten maken met de software van Opinionmeter.  LOC is een welkome aanvulling op de selecte groep partners waar wij in Nederland mee samenwerken om te komen tot een betere zorg.


Meer informatie
Voor meer informatie over LOC Zeggenschap in Zorg kijkt u op www.loc.nl of neemt u contact op met Joep Bartholomeus via 030-284 32 00. Voor meer informatie over Opinionmeter kijkt u op www.opinionmeter.nl of neemt u contact op met Victor Pardaans via 010-7420380.


Deel: ' LOC Zeggenschap in Zorg en Opinionmeter Benelux starten samenwerking '
Lees ook