Ingezonden persbericht

Lockerpoints op proef in Amsterdam

Van Gend & Loos Euro Express start met nieuwe service 'Packstation', Pak ´t onderweg

DRIEBERGEN, woensdag 5 juni 2002 - Vandaag neemt Van Gend & Loos Euro Express het eerste lockerpoint in gebruik. Dat is de start van het project Packstation. Dit lockerpoint staat naast het McDonald´s restaurant aan de Anderlechtlaan in Amsterdam. Packstation biedt klanten in de zakelijke én consumentenmarkt voortaan 24 uur per dag de mogelijkheid op een door hen gewenst tijdstip hun pakketten op te halen bij de lockerpoints. Dit zijn kluisjessystemen met speciale toegangscodes voor klanten. Het betreft een proef die plaatsvindt bij een aantal McDonald´s restaurants, BP-stations en op openbaar terrein in de regio Amsterdam. Tevens heeft Packstation in de pilot enkele Selektvracht-vestigingen, een business unit van Van Gend & Loos Euro Express, tot Packstation uitgeroepen. Hier wordt een balieservice aangeboden.

Packstation is een nieuwe service, die tegemoetkomt aan de wensen van de consument en de zakelijke gebruiker. Het is een 'end-to-end' logistiek proces dat gebruikers optimale vrijheid geeft. Zo kunnen mensen die veel onderweg zijn - bijvoorbeeld servicemonteurs of vertegenwoordigers - gemakkelijk aan de door hen benodigde spullen komen. Ze kunnen deze afhalen bij een Packstation onmiddellijk nadat ze een SMS-berichtje hebben gekregen dat het pakje is gearriveerd. Met een persoonlijke code en/of keycard kan de gebruiker zijn eigen kluisje openen. De zending blijft, voor optimaal gemak, maximaal vijf dagen liggen op het Packstation. Ook voor cliënten van postorderbedrijven en internet-ondernemingen is Packstation ideaal, want zij bestellen wanneer zij willen en beslissen nu dus ook zelf over het tijdstip waarop zij het pakket ophalen.

Netwerkpartners: Selektvracht, McDonald´s en BP

In de proef is gekozen voor A-locaties, dicht bij in- en uitvalswegen, gelegen op de route van woon- en werkverkeer. Vanwege hun centrale ligging is gekozen voor McDonald´s restaurants, BP-stations en gemeentegronden waaronder een carpoolplaats en een P+R parkeerterrein. Deze netwerkpartners zijn enthousiast over de Packstationproef. Op dit moment neemt al een aantal zakelijke klanten, waaronder Hewlett Packard, Xerox, afdeling customer support Philips Medical Systems Nederland en Vendor deel aan deze proef. Op korte termijn verwacht Van Gend & Loos Euro Express deze service ook aan consumenten te kunnen aanbieden. De lockerpoints zijn ontwikkeld door de Duitse firma NewLogix AG. De kluisjes zijn uitvoerig getest op inbraakbeveiliging, vandalisme en gebruikersvriendelijkheid. Er is speciale software ontwikkeld waarmee klanten via eigen pasjes en/of toegangscodes de kluisjes kunnen openen. Daarnaast kunnen klanten bij de lockerpoint via een rechtstreekse verbinding met een call center direct informatie opvragen.

Van Gend & Loos Euro Express maakt sinds 1999 deel uit van de Euro Express-divisie van Deutsche Post. Dit concern is reeds in november 2001 met een soortgelijke proef gestart in Mainz en Dortmund. Deze pilot werd zo enthousiast ontvangen door de klanten dat inmiddels is besloten de proef in september van dit jaar met zestig Packstations uit te breiden in Frankfurt en de regio. Voor informatie over Packstation kunt u terecht op www.packstation.net, of via www.vgl-euroexpress.com.

Van Gend & Loos Euro Express Benelux is één van de toonaangevende partners in het Euro Expressnetwerk van Deutsche Post World Net en marktleider in de Benelux op het gebied van hoogwaardig vervoer van pakketten en pallets in de business-to-businessmarkt. Naast het systeemvervoer van pakketten en pallets dat van oudsher binnen Van Gend & Loos Euro Express plaatsvindt, kent het bedrijf een aantal business units, zoals Selektvracht, Correct Express/VOP Colli Service, CourierLine, Speedpack en Benelux International. Op het gebied van homedeliveries en mail is de business unit Selektvracht een belangrijke partner in de business-to-consumermarkt. Binnen het Europese netwerk vindt een nauwe samenwerking plaats met zusterbedrijven, zoals DHL en Danzas Eurocargo. Van Gend & Loos Euro Express verzorgt zendingen tot 24 ton door heel Europa voor zakelijke opdrachtgevers. Ruim twintigduizend kleine en grote klanten in de Benelux staan maandelijks garant voor vele miljoenen zendingen, nationaal én internationaal. Van Gend & Loos Euro Express richt zich daarbij vooral op diverse speerpuntbranches, zoals pharmaceuticals, consumentenelektronica, officesupplies, de doe-het-zelf-markt en sportkleding. Dankzij een state-of-the-art vervoerssysteem, een fijnmazig distributienetwerk en zo'n tienduizend goede opgeleide medewerkers kan Van Gend & Loos Euro Express tegemoet komen aan specifieke wensen van haar klanten.

Deel: ' Lockerpoints op proef in Amsterdam '
Lees ook