Veranderingen in de AWBZ verdringen belang van chronisch zieke kind


Logeren met je PGB ontlast de mantelzorgers en biedt het kind een zorgeloze tijd

EINDHOVEN, 20100129 -- Vanwege de veranderingen in de AWBZ zijn veel ouders de afgelopen jaren gekort op het Persoonsgebonden Budget (PGB). Het belang van het zieke of gehandicapte kind staat allang niet meer voorop. De zieke kinderen als een vergeten groep. Gelukkig bestaat er een logeeropvang voor deze `vergeten' kinderen. Deze opvang, Logeren met je PGB genaamd, ontlast de mantelzorgers en biedt het kind een zorgeloze tijd.

Logeren met je PGB onderscheidt zich van de meeste logeeropvangorganisaties. Het biedt namelijk opvang aan zeer jonge kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking, en/of een stoornis binnen het autistisch spectrum. Voor ieder kind wordt in samenspraak met de ouders bekeken, welke locatie en groepssamenstelling het best passend is. Ook n-op-n begeleiding behoort tot de mogelijkheden.

"Door de veranderingen binnen de AWBZ raakt de mantelzorger overbelast. En nog belangrijker: kinderen in de leeftijdscategorie van 2 t/m 8 jaar dreigen tussen wal en schip te geraken. Het is triest te constateren dat het belang van het kind een ondergeschikte rol speelt", aldus Joyce Smets, moeder van een dochtertje met een energiestofwisselingsziekte.

Om de getroffen gezinnen te ontlasten kan Logeren met je PGB een oplossing zijn. Onder de noemer respijtzorg kan in de meeste gevallen een indicatie Tijdelijk Verblijf worden aangevraagd. Zo ontstaat de mogelijkheid om het kind onder professionele begeleiding een of twee weekenden per maand te laten logeren. U kunt als ouder even bijtanken. En wij werken spelenderwijs aan sociale vaardigheden, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen van uw kind.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de indicatie Tijdelijk Verblijf? Of wilt u graag gratis advies en begeleiding bij het aanvragen van een PGB? Neem gerust telefonisch contact op of stuur ons een e-mail met uw vragen.

Logeren met je PGB


Deel: ' Logeeropvang 'vergeten' chronisch zieke kinderen ontlast mantelzorgers '
Lees ook