Ingezonden persbericht

logicacmg.jpg
Persbericht

LogicaCMG introduceert Europese eService voor energiehandelaren op energiemarkt

Electronic Confirmation Matching (eCM) bespaart administratieve kosten

AMSTELVEEN / LONDEN, 28 februari 2003 LogicaCMG heeft een nieuwe, veilige service geïntroduceerd, waarmee de Europese elektriciteitssector online bevestigingen kan matchen. Als vervanging van het bestaande handmatige systeem kan de dienst van LogicaCMG een kostenbesparing realiseren die kan oplopen tot negentig procent.

De service wordt verleend via internet om een zo groot mogelijke toegankelijkheid te verzekeren, operationele schaalvoordelen te bieden en om de entreekosten zo laag mogelijk te houden. Door de introductie van een rechtstreekse en directe administratieve verwerking binnen en tussen handelsorganisaties, vindt een betere stroomlijning van de handelsactiviteiten plaats. Daarnaast verloopt het matchen nauwkeuriger, nemen de operationele kosten af en zijn de risico s door fouten beperkt.

Om te stimuleren dat de markt op korte termijn van de nieuwe service gebruik gaat maken, is deze dienstverlening tot eind februari 2003 kosteloos op proef aangeboden. Daardoor is het risico voor de gebruikers beperkt en kunnen alle betrokkenen zich overtuigen van de voordelen, voordat de diensten tegen betaling worden aangeboden.

Grote energieconcerns die al een overeenkomst voor het gebruik van eCM zijn aangegaan, zijn: RWE Trading GmbH, Centrica, Electrabel en NUON.

eCM is de eerste implementatie die volledig voldoet aan de standaarden van de nieuwe European Federation of Energy Traders (EFET) voor de elektronische koppeling van bevestigingen. Het systeem maakt gebruik van de beste beveiligingstechnieken en boekhoudkundige controlemogelijkheden. Het accepteert uploads van bevestigingsdocumenten in een overeengekomen formaat, het verricht op dezelfde dag de koppeling met de documenten van de tegenpartij en het rapporteert over vorderingen, uitzonderingen en succesvolle koppelingen.

Hugh Brunswick, strategiemanager internationaal trade & risk management, energie & utilities van LogicaCMG: De introductie van de EFET-standaard voor elektronische koppeling van bevestigingen was een geweldige mijlpaal, maar het is nu van essentieel belang dat deze investeringen door de industrie worden omgezet in merkbare zakelijke voordelen. LogicaCMG heeft in de eCM-service geïnvesteerd om hieraan te kunnen bijdragen. Het tekent onze strategische intentie om technologie te gebruiken die voordelen biedt voor de deelnemers op de energiemarkt.

Over LogicaCMG

LogicaCMG is een wereldwijd opererende dienstverlener op het gebied van management en ICT- consultancy, systeemintegratie en outsourcing. Met bovendien een uitgebreide expertise in draadloze datacommunicatie ondersteunt LogicaCMG klanten in diverse markten, zoals telecommunicatie, bank- en verzekeringswezen, energie en utilities, industrie, distributie, transport en de overheid. De onderneming ontstond uit de fusie van Logica en CMG in december 2002 en heeft kantoren in 34 landen en ruim 60 jaar gecombineerde ervaring in ICT-dienstverlening. LogicaCMG is de nummer twee beursgenoteerde Europese ICT-dienstverlener en genoteerd aan de beurzen van Londen en Amsterdam. Meer informatie: www.logicacmg.com.

NOOT VOOR DE REDACTIE

Deel: ' LogicaCMG introduceert Europese eService voor energiehandelaren op e.. '
Lees ook