Logitech boekt record omzet in derde kwartaal

Groei door grote verscheidenheid productportefeuille

Fremont, Californië/Romanel-sur-Morges – februari 1999 – Logitech International (NASDAQ:LOGIY; Zwitserland: LOGN, LOGZ), marktleider op het gebied van interfaces die een natuurlijke, intuïtieve koppeling tussen mens en computer tot stand brengen, maakte vandaag bekend dat in het derde kwartaal van het belastingjaar (eindigend op 31 december) een record omzet is bereikt van $ 146,2 miljoen, vergeleken met een omzet van $ 114,8 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De netto-inkomsten bedroegen $ 9,6 miljoen of $ 4,85 per aandeel ($ 0,49 per ADS), vergeleken met een netto-opbrengst van $ 9,1 miljoen of $ 4,58 per aandeel ($ 0,45 per ADS) in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De omzet steeg met 27 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het jaar ervoor (of 46 procent wanneer het scannerassortiment dat sindsdien uit de handel is genomen buiten beschouwing wordt gelaten). In de detailhandel was de groei met name te danken aan de nieuwe muizen, trackballs, toetsenborden, ontspannings- en videoproducten die Logitech op de markt bracht. Ook de opbrengst uit OEM-producten steeg sterk, enerzijds dankzij de goede verkoop van nieuwe PC’s, anderzijds vanwege het feit dat Logitech een succesvol leverancier blijft van bedrijven die gespecialiseerd zijn in grote systemen en daarnaast steeds meer aandeel verwerft op de markt van tweedehands PC’s.

De bedrijfsinkomsten bereikten een record-hoogte van $ 12,4 miljoen, een stijging van 52% ten opzichte van vorig jaar. De stijging van de brutomarge bood woog ruimschoots op tegen de gestegen exploitatiekosten als gevolg van de uitgebreide investeringen van de onderneming in marketingprogramma’s ter ondersteuning van de verschillende nieuwe producten die op de markt werden gebracht en ter versterking van het merk Logitech. Ook werd geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe producten en werden financiële middelen uitgetrokken om de kostprijs van bepaalde producten te verlagen. De bescheiden stijging van de netto-inkomsten is een gevolg van de slechte valutakoersen, de gedaalde inkomsten uit rente en de scanner-inventariskosten in Europa.

Wij zijn erg blij met deze resultaten; zij laten zien dat Logitech weer een flinke groei doormaakt", zegt Guerrino De Luca, President en Chief Executive Officer van Logitech. "Langzamerhand zien wij het resultaat van de keuzen en de investeringen die wij het afgelopen jaar hebben gemaakt. Wij hebben ons productassortiment aanmerkelijk uitgebreid en Logitech gepositioneerd als het "interface-bedrijf". De consumenten hebben enthousiast op onze nieuwe producten gereageerd. "De vraag naar de draadloze muis en toetsenborden is aanmerkelijk gestegen en PC-gebruikers ontdekken steeds meer welke vrijheid en flexibiliteit deze producten bieden. Onze nieuwe, krachtige feedback-joysticks en stuurwielen zijn goed ontvangen, zowel door het publiek als in de publiciteit. In verschillende artikelen kwamen de producten als zeer goed uit de bus. Ook de nieuwste digitale videocamera’s uit het QuickCam®-assortiment (waaronder het assortiment van QuickCam PC Video, het bedrijf dat in september werd overgenomen) zijn goed ontvangen. Dit alles zorgt er in combinatie met Logitech’s onveranderd sterke positie op het gebied van OEM-producten voor dat we de komende tijd optimistisch tegemoet zien."

Logitech werd in 1981 opgericht en houdt zich bezig met het ontwerp, de productie en het op de markt brengen van human interface apparatuur die een natuurlijke, intuïtieve koppeling tussen mens en computer tot stand brengt. De detailhandels- en OEM-producten omvatten aanwijsapparatuur zoals muizen en trackballs, besturingsapparatuur voor ontspanning en professioneel gebruik, toetsenborden, multimedia-speakers en digitale videocamera’s. Logitech heeft haar hoofdkantoor in Fremont (Californië) en heeft landelijke hoofdkantoren in Romanel (Zwitserland) en Hsinchu (Taiwan – R.O.C.). Bovendien heeft het bedrijf fabrieken in Azië en kantoren in grote steden in Amerika, Europa en het Pacifisch gebied. Logitech International is een Zwitserse naamloze vennootschap die genoteerd is op de NASDAQ (LOGIY) en in Zwitserland onder de symbolen LOGN en LOGZ.Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen met de daaraan inherente risico’s en onzekerheden. De daadwerkelijke prestaties van het bedrijf kunnen in materiële zin verschillen van de in deze op de toekomst gerichte verklaringen opgenomen prestaties; dit als gevolg van bepaalde factoren waaronder die die zijn opgenomen in het Jaarverslag op formulier20-F d.d. 29 juni 1998 en in het kwartaalrapport op formulier 6-K, d.d. 16 november 1998, die op verzoek verkrijgbaar zijn bij Logitech, telefoonnummer (510) 713-4220). Bezoek voor uitgebreidere informatie over Logitech en onze producten onze website op het adres www.logitech.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Peter Firestein

Managing Director, Georgeson & Co./Thomson Investor Relations - (212) 440-9800

Joe Greenhalgh

Director, Corporate Financial Planning & Analysis, Logitech U.S.A. – (510) 713-4528

Corinne Suter

PR & Programs Manager, Logitech Trading S.A., Zwitserland - +41-(0)21-863-5012

Deel: ' Logitech boekt record omzet in derde kwartaal '
Lees ook