Versatel Telecom International NV


Versatel breidt productportfolio uit met ISDN-20 en ISDN-30 diensten over DSL en leased circuits

Lokaal telefoonverkeer nu ook via carrier preselect van Versatel mogelijk

Amsterdam, 2 augustus 2002 - Versatel Nederland B.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat het haar productportfolio met een aantal nieuwe diensten heeft uitgebreid. Vanaf september 2002 levert Versatel twee nieuwe telefonieproducten voor de zakelijke markt; een ISDN-20 en een ISDN-30 aansluiting op basis van een gewone koperlijn. Bovendien levert Versatel met het product Extended E1 (2 Mbps) een geavanceerde vaste verbinding, voor zowel de carrier markt als voor middelgrote bedrijven en de grootzakelijke markt. Belangrijke verbetering voor het MKB is dat Versatel sinds 1 augustus ook het lokale zes- en zevencijferig telefoonverkeer van haar klanten via de carrier preselect dienst Business Telephony levert.

ISDN-20 en ISDN-30 over DSL
Met de introductie van deze twee nieuwe telefonieproducten reageert Versatel op de groeiende marktvraag naar betrouwbare digitale telefoonaansluitingen. Dankzij nieuwe DSL technologie levert Versatel een kostenefficiënt alternatief voor gangbare ISDN aansluitingen. De nieuwe productvarianten ISDN-20 en ISDN-30 (over koper) vormen een belangrijke aanvulling op het huidige productaanbod van Versatel bestaande uit ISDN-2 aansluitingen en ISDN-30 verbindingen op basis van glasvezel. Vanaf september, voegt Versatel deze 2 producten toe aan haar bestaande productportfolio waardoor zij in staat is om de gehele zakelijke markt van pasklare telefonieoplossingen te voorzien.

Extended E1 leased circuit
Speciaal voor organisaties die behoefte hebben aan transparante vaste verbindingen heeft Versatel het nieuwe product Extended E1 op basis van koperverbindingen ontwikkeld. Met deze 2 Mbps access verbindingen richt Versatel zich op de markt voor carriers en telecom operators en op de markt van middelgrote bedrijven en grootzakelijke klanten. De transparante 2 Mbps leased circuits zijn leverbaar via alle wijkcentrales die zijn aangesloten op Versatel's eigen breedbandige glasvezelnetwerk. De nieuwe dienst is een aanvulling op de bestaande leased circuits van Versatel en wordt geleverd op basis van een Service Level Agreement met garanties voor de kwaliteit en beschikbaarheid van de dienst.

Lokaal telefoonverkeer via carrier preselect
Sinds 1 augustus heeft Versatel ook toegang verkregen tot de lokale telefoniemarkt en kan zij voor al haar carrier preselect klanten ook lokaal telefoonverkeer afhandelen met besparingen op telefoongesprekken die kunnen oplopen tot maar liefst 30%. Voorheen was dit alleen mogelijk met nationaal en internationaal telefoonverkeer.

Attila Gültuna, Managing Director van Versatel Nederland, verklaarde: "Versatel ontwikkelt en implementeert voortdurend nieuwe technologieën om de zakelijke markt optimaal van spraak- data- en internetoplossingen te voorzien. De nieuwe telefonie en huurlijn producten van Versatel illustreren onze toewijding om, ongeacht de grootte van het bedrijf, de gehele zakelijke markt te bedienen met pasklare telecommunicatieoplossingen."


- EINDE -

Versatel Nederland B.V.
Versatel Nederland, onderdeel van Versatel Telecom International N.V. (Euronext: VRSA), heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam. De onderneming is een concurrerende telecommunicatie operator en toonaangevend alternatief voor de voormalig monopolistische telecommunicatieaanbieders in de thuismarkten in de Benelux en noordwest Duitsland. Versatel, opgericht in oktober 1995, is in het bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt meer dan 79.000 zakelijke klanten en 1.267 werknemers. Versatel heeft een op eigen faciliteiten gebaseerd breedbandig netwerk dat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data- en internetdiensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die een notering heeft aan de Euronext Amsterdam (VRSA). Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via http://www.versatel.nl.

The statements contained in this press release that are not historical facts are "forward looking statements", including statements concerning Versatel's anticipated restructuring and elimination of its debt through a suspension of payments proceeding in The Netherlands and a Chapter 11 proceeding in the United States and other statements made in this release. Actual events or results may differ materially as a result of risks facing Versatel or actual results differing from the assumptions underlying such statements. All forward looking statements are expressly qualified in the entirety by the 'Risk Factors' and other cautionary statements included in our Form 20-F for the year ended December 31, 2001 filed with the SEC. All publicly available information dealing with our restructuring, including the draft Disclosure Statement as maybe amended from time to time in respect of the US Chapter 11 proceedings, is or will be available on Versatel's website at http://www.versatel.com.

Deel: ' Lokaal telefoonverkeer nu ook via carrier preselect van Versatel '
Lees ook