Lokaalhoutdagen bij Nijhof, Baarn


Nijhof en Lokaalhout vermarkten Nederlands hout

'S-GRAVELAND, 20111121 -- Nijhof gooit in het weekend van 26 en 27 november de beuk erin. In samenwerking met LOKAALHOUT laat het Baarnse bouw- en woonwarenhuis tijdens de zogenaamde ‘Lokaalhoutdagen’ zien hoe Nederlands hout efficiënt verwerkt kan worden door er bijvoorbeeld een meubel van te (laten) maken. Op het winkelplein voor woonwarenhuis in Baarn worden bomen uit de directe omgeving ter plekke verzaagd tot plank, meubel, haardhout of snijplank.

Inspiratie

De Lokaalhoutdagen tonen aan dat niet alleen een eigen boom kan inspireren tot het ontwerpen van een tuinmeubel, maar dat er heel veel Nederlands kwaliteitshout is waar prachtige producten van gemaakt kunnen worden. De Lokaalhoutdagen inspireert bezoekers tot effectief gebruik van Nederlands hout. Op 26 en 27 november is er bovendien een boomverzorger aanwezig voor vragen over de kenmerken van het hout en de houtsoorten.

Over Nijhof

Nijhof Baarn is een trendy Bouw- en Woonwarenhuis en is in 2010 door Sanoma Uitgevers uitgeroepen tot beste woonwinkel van Nederland. Op ruim 18.000m2 leidt Nijhof de bezoeker door verschillende afdelingen met moderne en actuele inrichtingen. Inspiratie, kwaliteit en originaliteit staan bij Nijhof voorop.

Over LOKAALHOUT BV

LOKAALHOUT BV is lokaal. LOKAALHOUT wil dat Nederlands hout weer beter wordt gewaardeerd, veelzijdiger wordt gebruikt en beter beschikbaar wordt voor de consument. LOKAALHOUT is ook duurzaam; ze heeft respect voor de natuur, beperkt transportkosten tot het minimum, gaat verspilling van goed Nederlands hout tegen, behoudt CO2-opslag en werkt op een milieuvriendelijke en CO2-neutrale manier.


Waar en wanneer

Zaterdag 26 van 9.00 uur tot  18:00 uur en op zondag 27 november van 11:00 tot 17:00 uur.
Nijhof Baarn, Minervaweg 3, 3741 GR Baarn
Toegang is gratisDeel: ' Lokaalhoutdagen bij Nijhof, Baarn '
Lees ook