Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 4 juni 2009

Londen 2012 kondigt samenwerking met Holiday Inn aan

Holiday Inn en Express by Holiday Inn zijn de officiële hotelpartners van Londen 2012. Dat kondigde LOCOG, het organiserend comité van de Olympische en Paralympische Spelen van Londen 2012, aan.

Holiday Inn, dat deel uitmaakt van InterContinental Hotels Group (IHG), voegt zijn expertise in de sector bij de kennis van LOCOG en staat de organisatie bij in het plannen en runnen van het Olympisch dorp.

Naast het ter beschikking stellen van een team dat LOCOG tijdens de Spelen zelf ondersteunt, zal Holiday Inn, samen met de andere IHG- merken, in de voorbereidende fase van de Spelen ook de nodige accommodatie en vergaderruimte voorzien voor LOCOG en zijn partners.

Holiday Inn ondergaat momenteel een wereldwijde relaunch van £ 600 miljoen.

De voorzitter van Londen 2012 Lord Sebastian Coe licht de beslissing toe: "Een vlotte service voorzien voor de atleten, toeschouwers en VIP's tijdens de ganse Spelen is een grote uitdaging. Dankzij onze samenwerking met Holiday Inn, kunnen we beschikken over de kennis en vaardigheden die de hotelketen kenmerken. Op die manier, verzekeren we ons dat al wie de Spelen bijwoont, uit het Verenigd Koninkrijk of van daarbuiten, als toeschouwer of als deelnemer, een onvergetelijke ervaring beleeft."

"Met de £ 600 miljoen tellende relaunch van Holiday Inn in de pijplijn, is de keuze van LOCOG en zijn partners voor de verwelkoming van hun gasten door Holiday Inn een mooie erkenning", aldus Andy Cosslett, CEO van IHG. "Net zoals de topatleten in het Olympisch dorp, brengen wij onze kampioenen naar Stratford om het leven voor de atleten zo aangenaam mogelijk te maken zodat ze zich maar op een ding moeten concentreren: deelnemen en medailles binnenhalen."

Voor meer informatie over Londen 2012, surf naar
www.london2012.com

­ Einde ­

Noot aan de redactie:

InterContinental Hotels Group PLC (IHG) uit Groot-Brittannië is de grootste hotelgroep ter wereld wat het aantal kamers betreft. Via verschillende
dochterondernemingen bezit, beheert, leaset of geeft IHG concessies in bijna 4000 hotels en meer dan 590.000 kamers in bijna 100 landen en gebieden over de hele wereld. IHG heeft een portefeuille erkende en vermaarde hotelmerken, waaronder InterContinental® Hotels & Resorts, Crowne Plaza® Hotels & Resorts, Holiday Inn® Hotels and Resorts, Holiday Inn Express®, Staybridge Suites®, Candlewood Suites® en Hotel Indigo®, en beheert ook 's werelds grootste getrouwheidsprogramma voor hotels, Priority Club® Rewards genaamd, dat wereldwijd meer dan 39 miljoen leden telt.

Op 31 maart 2009 had IHG 11 hotels in Nederland, waarvan 1 InterContinental, 4 Crowne Plaza, 5 Holiday Inn en 1 Express by Holiday Inn Hotel. Met meer dan 1700 hotels in ontwikkeling zal IHG ongeveer 150.000 medewerkers recruteren om de volgende jaren zijn globale expansie te ondersteunen.

IHG biedt informatie en online boekingen voor al zijn hotelmerken op www.ihg.com en informatie over het Priority Club
Rewards-programma op www.priorityclub.com
.

Niet voor publicatie:
Het laatste nieuws over IHG vindt u in onze online Press Office op www.ihg.com/media .

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Trimedia Nederland
Garance Bongers (gbongers@trimedia.nl)
023-7503210

Sara Meulenbroek (smeulenbroek@trimedia.nl)
023-7503210

---- --

Deel: ' Londen 2012 kondigt samenwerking met Holiday Inn aan '


Lees ook