Loodgieter Antwerpen over het noodweer van de afgelopen tijd


Antwerpen, 20160719 -- Het was de afgelopen lente een van de meest natte lentes in de afgelopen jaren. Dit ging in veel plaatsen gepaard met een zeer vervelende wateroverlast in de vorm van lekkages, ondergelopen kelders en verstopte afvoeren in straten, woningen en bedrijfspanden. Veel mensen kregen te maken met een nare waterschade, die in de meeste gevallen erg lastig te verhelpen bleek. Voor loodgieters betekende de afgelopen lente door de hevige regenval een drukke periode, terwijl de lente doorgaans relatief rustig is voor het loodgietersgilde. De loodgieter in Antwerpen vertelde ons meer over de werkzaamheden tijdens de afgelopen lente.

“Veel woningbezitters waren duidelijk niet voorbereid op de hevige regenval. Als gevolg hiervan liep de afvoer onder woningen snel vol, ontstonden er lekkages onder de dakbedekking van veel woningen, enzovoorts.”, aldus de loodgieter. “Voor ons loodgietersbedrijf in Antwerpen betekende dit dat we vrijwel dagelijks bezig zijn geweest met het doorspuiten van verstopte rioleringen, het afdichten van beschadigde of sterk versleten dakbedekking en het controleren van leidingen op lekkages.”

Het belang van het nalopen van uw dakbedekking
Volgens de loodgieter in Antwerpen is het van essentieel belang dat woningbezitters hun dakbedekking minimaal eens per twee jaar laten controleren door een erkende dakdekker of loodgieter in de buurt. Tijdens een hevige storm in de herfst kunnen er takjes en steentjes tegen de dakbedekking slaan, waardoor er kleine gaatjes of barstjes ontstaan. Het regenwater sijpelt via deze beschadigingen bij uw woning naar binnen, zonder dat u dit direct door hoeft te hebben. Wanneer het regenwater zich eenmaal in uw woning bevindt, zal het in het houtwerk van uw dak trekken. De rotte plekken die hierbij ontstaan zijn erg lastig te verhelpen, omdat het zeker enkele maanden duurt voordat het vocht uit het hout is getrokken.

Overigens ontstaat dergelijke schade aan uw dakbedekking niet alleen tijdens een storm. Door de jaren heen zal uw dakbedekking steeds verder slijten, bijvoorbeeld als gevolg van uitdroging in de zomer. Tijdens het nalopen van uw dakbedekking zal een loodgieter of dakdekker de beschadigde plekken direct voor u herstellen.

Loodgieter Antwerpen: “laat uw afvoer doorspuiten!”
Minstens net zo belangrijk als het nalopen van de dakbedekking is het laten doorspuiten van de afvoer in uw woning. Tijdens de afwas, bij het douchen en na een regenbui komt er restafval in uw afvoer terecht. Denk aan etensresten, haren of kleine bladeren en takken die via een putje in de afvoer stromen. Het restafval zakt hier naar de bodem, waar het restafval het begin vormt van een verstopping. Als u te maken krijgt met een hevige regenbui kan het water niet al het restafval meevoeren. Dit is precies wat er in de afgelopen lente bij veel woningen gebeurde!

De loodgieter in Antwerpen raadt mensen daarom aan om hun afvoer zeker eens per jaar door te laten spuiten. Tijdens het doorspuiten laat een loodgieter water met een hoge druk door uw afvoer stromen. De beginnende verstoppingen worden hierbij letterlijk voor u opgelost, zodat de kans op het overstromen van uw afvoer tijdens een hevige bui veel kleiner wordt.

Wilt u meer weten over het verhelpen van lekkages en verstoppingen tijdens een hevige regenbui? Een loodgieter kan u hier meer over vertellen! 


Deel: ' Loodgieter Antwerpen over het noodweer van de afgelopen tijd '
Lees ook