Loodgieter bespaart €4000,- per jaar met elektrische bus


UTRECHT, 20150429 -- Elektrisch rijden is niet alleen goed voor het milieu. Ook de portemonnee kan een belangrijke reden zijn om niet langer afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. Het loodgietersbedrijf Mister Hippo rekent uit dat de keuze voor een elektrische bus hen op jaarbasis bijna €4000,- scheelt!

Lagere brandstofkosten

Opladen is veel goedkoper dan tanken en dat scheelt fors. De brandstof voor een gemiddelde bestelwagen kan met een verbruik van 1000 kilometer per week op jaarbasis al snel een kleine €6500,- kosten. Mister Hippo is hier met de elektrische Nissan Leaf slechts €3360,- aan kwijt.

Minder garagebezoeken

Wat normaal ook een flinke kostenpost is, is de wegenbelasting. Deze kan voor een bestelbus van een loodgieter snel oplopen tot een kleine €700,- per jaar. Voor de elektrische bestelbus van Mister Hippo hoeft echter geen cent wegenbelasting betaald te worden. Ook de vervelende pitstops bij garages beloven met elektrisch rijden veel minder voor te komen. De motoren zitten eenvoudiger in elkaar en de remmen worden minder belast.


Deel: ' Loodgieter bespaart €4000,- per jaar met elektrische bus '
Lees ook