Loodgieter Den Haag waarschuwt voor gevaarlijke cv-ketels van Nefit


DEN HAAG, 20170321 -- Geen huis in Nederland kan zonder cv-ketel. De ketel is een onderdeel van het verwarmingssysteem waarmee de woning tot een aangename temperatuur verwarmd wordt. Een primaire behoeft in het koude Nederland natuurlijk. De meeste mensen kiezen voor een cv-ketel van een gerenommeerd merk. Deze keuze wordt gemaakt om gegarandeerd te zijn van comfort, energiezuinigheid en veiligheid. Een merk met een goede reputatie is Nefit. De loodgieter Den Haag waarschuwt echter dat met de Topline ketels van dit merk een kans op brandgevaar bestaat.

Nefit Topline ketels van 2006 tot 2009
Een zeer veel verkochte ketel van Nefit is het Topline model. In 2009 is door Nefit een probleem ontdekt met de ketels van dit model die zijn geproduceerd van 2006 tot 2009. Het probleem dat toen aan het licht is gekomen is dat de branderklemmen na onderhoud regelmatig niet goed vastgezet zijn. Volgens de fabrikant en de loodgieter Den Haag kunnen hierdoor onderdelen in de ketel smelten en uiteindelijk tot brand leiden. Gelukkig zijn er nog geen gevallen bekend waardoor dit probleem ook tot een woningbrand heeft geleid. Toch is in 2009 al besloten om erkende installateurs van de ketels opdracht te geven het onderdeel te vervangen. Tot nu toe is dit bij 40.000 ketels al gebeurt. In Nederland zijn echter 128.000 Topline ketels verkocht. Dit betekent dus dat bij nog altijd 88.000 ketels het onderdeel niet vervangen is.

Belang van onderhoud door een loodgieter
Eigenlijk is het voor de loodgieter Den Haag verbazend dat er nog altijd zoveel ketels zijn waarbij de branderklemmen nog niet zijn vervangen. Een goede loodgieter zou bij een onderhoudsbeurt van een Nefit Topline ketel uit dit tijdperk toch al op de hoogte moeten zijn van de problemen. Zij moeten dan de bewoners hierop attenderen en het onderdeel vervangen. De vervanging is overigens kosteloos omdat de kosten aan Nefit doorberekend mogen worden. Het betekent dus dat de eigenaren van de ketels geen onderhoud hebben laten uitvoeren of dat de installateurs niet correct hebben gehandeld. Van 83 procent van de 88.000 huishoudens met een dergelijke cv-ketel van Nefit zijn de adresgegevens bekend. Nefit zal hen een brief sturen waarin zij geattendeerd worden op het feit dat de branders vervangen moeten worden. Wanneer jij een dergelijke ketel hebt kan je ook zelf contact opnemen via de website van Nefit.

[Loodgieter Den Haag waarschuwt voor gevaarlijke cv-ketels van Nefit]Deel: ' Loodgieter Den Haag waarschuwt voor gevaarlijke cv-ketels van Nefit '
Lees ook