Loodgieter handelde met voorkennis in ruil voor badkamerrenovatie


'S-HERTOGENBOSCH, 20160620 -- Een ongebruikelijke samenwerking tussen een bankier en zijn bevriende loodgieter heeft geresulteerd in een rechtszaak over handelen met voorkennis. Een voormalig directeur van de Britse bank Barclays moest afgelopen maand voor de rechter verschijnen wegens verdenking van handelen met voorkennis. Steven McClatchey wordt ervan verdacht een bevriende loodgieter met de naam Gary Pusey op tien verschillende gelegenheden van insider tips voor het handelen in aandelen te hebben voorzien. Een saillant detail bij dit nieuwsbericht is dat de bankier zijn vriend deze gunst zou hebben verleend in ruil voor het renoveren van een badkamer in zijn huis.

76.000 dollar winst op aandelenbeurs
Na onderzoek van de autoriteiten wordt de bankier ervan verdacht zijn loodgieter vriend tien keer van vertrouwelijke informatie te hebben voorzien. Door zijn positie bij de bank was de heer McClatchey in staat om informatie te vergaren over op handen zijnde fusies en overnames van bedrijven. Deze tips met vertrouwelijke informatie stelde de heer Pusey in staat om sinds 2014 circa 76.000 dollar winst te maken met handelen op de aandelenbeurs. In ruil voor de informatie heeft Pusey de badkamer gratis gerenoveerd en heeft hij de heer McClatchey ook duizenden dollars in contanten betaald. Dit geld werd meestal in een gymtas van de bankier gestopt in de haven waar de twee elkaar hebben leren kennen en beiden een boot hebben liggen.

Medewerking in onderzoek
Inmiddels heeft Gary Pusey, de loodgieter, de wanpraktijken van zijn bankiervriend toegegeven en werkt samen met justitie om de aanklacht tegen McClatchey rond te krijgen. Ook de Britse bank Barclays heeft volledige medewerking toegezegd om het de SEC, FBI en justitie van New York te helpen in hun onderzoek naar de corrupte bankier. Een woordvoerder van de bank meldt dat Barclays altijd gepaste maatregelen zal nemen wanneer ontdekt wordt dat werknemers van de bank zich niet houden aan wetten en gedragsregels die gelden binnen het bankwezen. De justitiële instellingen van de Verenigde Staten zijn vastberaden om de bankier achter slot en grendel te krijgen voor zijn criminele praktijken. De details van het hele verhaal maken deze zaak van handelen met voorkennis in ieder geval tot een interessant nieuwsbericht.


Deel: ' Loodgieter handelde met voorkennis in ruil voor badkamerrenovatie '
Lees ook