Politie Midden- en West Brabant

Loods volledig uitgebrand in Kaatsheuvel

Datum: 20/5/2002
Auteur: Enny de Wit

Bij een grote uitslaande brand in de Hoofdstraat in Kaatsheuvel is op zondag 19 mei 2002 een grote loods volledig in vlammen opgegaan. Een aantal bewoners, uit vier in de omgeving gelegen huizen, verlieten op verzoek van de brandweer uit voorzorg hun woning in verband met de sterke rookontwikkeling. Er vielen geen gewonden.

Rond 11.00 uur werd het vuur ontdekt door een passant. Deze waarschuwde direct de brandweer. Op dat moment sloegen de vlammen al uit het dak. Omdat het ging om een grote brand werd de brandweer van Kaatsheuvel geassisteerd door de brandweer van Waalwijk. In totaal waren vier brandweerautos ter plaatse en ongeveer 40 brandweer-lieden. Later kwam een meetploeg van de brandweer Tilburg naar Kaatsheuvel om meetproeven te verrichten in verband met gevaarlijke stoffen. De metingen bleken negatief te zijn. Ook was er geen gevaar voor asbest. De politie was met 8 politie-mensen ter plaatse voor wegafzetting en om het verkeer om te leiden. Tevens was uit voorzorg een ambulance aanwezig.

De loods bestond uit twee delen. Het voorste deel aan de straatkant was onlangs verkocht. Het achterste deel, daar waar de brand ontstond, bleek te zijn verhuurd. Het pand brandde geheel uit. Omstreeks 12.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. De brandweer zal tot halverwege de middag bezig zijn met het nablussen.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De brandweer kon het pand niet betreden door mogelijk instortingsgevaar. In de loop van morgen verwacht de politie een technisch sporenonderzoek te kunnen instellen naar de mogelijke oorzaak van de brand. De loods lag midden in een woonwijk, direct naast een bakker. De bakkerswinkel liep geen schade op.

Door de zware rookontwikkeling werden uit voorzorg vier woningen in de nabije omgeving van het pand ontruimd. De bewoners werden opgevangen in het in de buurt gelegen bejaardenhuis. Voor deze bewoners werd het Buro Slachtofferhulp ingeschakeld. Rond 13.30 uur konden de bewoners weer terug keren naar hun panden. Er raakte niemand gewond. Ook belendende percelen liepen geen schade op.

Deel: ' Loods volledig uitgebrand in Kaatsheuvel '
Lees ook