Ingezonden persbericht

Lopen om stil te staan bij je leven

AMSTERDAM, 20040420 -- In de zomer van 2004 organiseert het Ignatiushuis te Amsterdam voor de elfde keer de Doorloper. Tijdens deze voettocht voor jongeren (tussen 18 en 35 jaar) is er tijd voor vakantie, ontmoeting en bezinning.


De Doorloper is niet zomaar een wandelvakantie voor jongeren. Tijdens de vakantie is er behalve de nodige lichamelijke inspanning ook ruimte om na te denken over jezelf, wat jou en anderen inspireert in je leven, om te praten over geloof en zoeken-naar-geloof. Je laat je dagelijkse leven achter je om stil te staan bij wat je werkelijk beweegt. Tijdens de tocht word je uitgedaagd tot bezinning. Elke dag heeft een eigen thema. Door je ervaringen hierbij te delen met anderen kan je meer helderheid verkrijgen in je ideeën en verwachtingen. Maar het belangrijkste is toch wel er gewoon te zijn en mee te lopen: samen afzien op een steile helling, uitrusten in de schaduw, de afwas doen. Wachten op een achterblijver in je wandelgroepje. Dat soort dingen.

De tocht van dit jaar gaat door de Vogezen in Frankrijk. In 9 wandeldagen leggen we ongeveer 180 kilometer af. Na een paar dagen is er ook een rustdag. Er is ruimte voor zo'n 30 deelnemers die op pad gaan in 3 wandelgroepjes. We overnachten op eenvoudige campings. Je loopt zelf met je rugzak, maar de tenten en de kookspullen worden vervoerd met het busje van de kookploeg.

De organisatie van de Doorloper is altijd in handen van jongeren die eerder hebben meegelopen. Vanuit hun verschillende geloofsachtergrond leveren zij hun bijdrage aan de praktische en inhoudelijke kant van de tocht. De Doorloper wordt gehouden van 3 t/m 18 juli 2004 en kost 475 euro voor werkenden en 375 euro voor studenten.

Voor alle geïnteresseerden organiseren we op zaterdag 15 mei een informatiemiddag in het Ignatiushuis. Daar is meer inhoudelijke en praktische informatie te krijgen. Je kunt mogelijke reisgenoten ontmoeten en kennismaken met de mensen van de organisatie. Zo kun je een beeld krijgen van het karakter van de tocht. De middag begint om 14.00.

Voor meer informatie en aanmeldingen kun je contact opnemen met het Ignatiushuis:
Beulingstraat 11
1017 BA Amsterdam
020 - 679 8207
e-mail: ignatiushuis@ignatiushuis.nl
Zie ook www.doorloper.org

Deel: ' Lopen om stil te staan bij je leven '
Lees ook