Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-08-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 14.15 u) Donderdag, 30 augustus 2001

District Heerlen

Heerlen; in arm gebeten
Een 45-jarige man uit Heerlen heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Het slachtoffer stond afgelopen dinsdagmorgen omstreeks 11.30 uur op de Meezenbroekerweg toen hij door een ongeveer 48-jarige man (kort, gedrongen postuur, kaal hoofd), gekleed in een korte witte broek en een wit T-shirt, in zijn gezicht werd geslagen. Het slachtoffer trachtte de slagen af te weren waarop zijn belager zich vervolgens vastbeet in zijn arm. Bij deze mishandeling liep het slachtoffer kleine wondjes op aan zijn hoofd en een bijtwond in zijn arm waaraan hij zich medisch heeft laten verzorgen. De belager is weggelopen in de richting van de hoek Meezenbroekerweg/Willemstraat waar hij mogelijk met passanten zou hebben gesproken. De politie die een onderzoek instelt is op zoek naar getuigen, met name ook naar de passanten die mogelijk met de verdachte hebben gesproken. Die kunnen contact opnemen met de politie in Heerlen, telefoon 0900 8844.

Heerlen; beurs uit handen gegrist
Een 49-jarige vrouw uit Heerlen heeft bij de politie aangifte gedaan van beroving. Het slachtoffer liep afgelopen woensdagavond omstreeks 23.00 uur op de Bongerd in Heerlen toen zij werd aangesproken door een man die haar om wat geld vroeg. Toen het slachtoffer de beurs tevoorschijn haalde teneinde de man een paar kwartjes te geven, griste die de beurs uit de handen van de vrouw en rende ermee vandoor. Het slachtoffer rende de straatrover achterna en wist haar beurs terug te bekomen (echter bijna leeg). De inmiddels gewaarschuwde politie heeft er vervolgens een man, een 30-jarige man uit Heerlen aangehouden (voldeed aan het signalement) die wordt verdacht van deze straatroof. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; aangehouden
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht bemerkten buurtbewoners onraad bij een zalencentrum aan de Schandelerstraat in Heerlen en waarschuwden de politie. Die trof in een keldergat een 41-jarige man (zonder vaste woon/verblijfplaats) aan. De politie die niet uitsluit dat de man mogelijk eerder deze maand al eens heeft ingebroken in dit zalencentrum (waarbij toen ondermeer allerlei drank is gestolen), heeft de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; paard op snelweg
Vanmorgen, donderdagmorgen omstreeks 07.00 uur ontdekte de politie een (vermoedelijk losgebroken) paard op de autosnelweg A-79 in de richting van Heerlen. Daarbij lukte het de politie aanvankelijk niet het ros in te vangen en werd assistentie ingeroepen. De politie zorgde voor de nodige beveiliging op de autosnelweg waarbij een lange stoet automobilisten met (fier) voorop het paard in de richting Heerlen beweegde. Ter hoogte van de afslag richting Aken lukte het de gearriveerde politie-assistentie met suikerklontjes het paard tot stoppen te bewegen / in te vangen. De politie heeft het paard (hengst) zolang in een weide weten onder te brengen.

Heerlen/Hoensbroek; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag en woensdagavond radarsnelheidscontroles gehouden in Heerlen en Hoensbroek (Rennemigstraat, Passartweg en op de Randweg). Totaal werden daarbij 2.381 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 501 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km p/u.

Deel: ' Losgebroken paard ontdekt op A-27 bij Heerlen '
Lees ook