Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Louis Paul Boon Genootschap presenteert nieuw kwartaalblad: Boelvaar Poef

Aalst, 15 september 2001 - Het Louis Paul Boon Genootschap heeft afgelopen zaterdag tijdens zijn jaarvergadering in Aalst het nieuwe kwartaalblad 'Boelvaar Poef' gepresenteerd. De Vlaamse schrijfster Monica van Paemel overhandigde het eerste exemplaar aan waarnemend burgemeester Gracienne van Nieuwenborgh van Aalst.

Boelvaar Poef wil meer zijn dan de opvolger van het opgeheven verenigingsblad 'Berichten uit Boonland'. De redactie wil de lacune opvullen die is ontstaan door het al eerder weggevallen blad 'De Kantieke Schoolmeester' van het Antwerpse Boonstudiecentrum. Het eerste nummer (98 pag.) staat in het teken van de in 1957 verschenen roman 'De bende van Jan de Lichte'.

De naam Boelvaar Poef komt uit het werk van Boon, die zeven jaren ongelukkig woonde in de Aalster Sint-Annalaan. In deze kleinburgerlijke nieuwbouwstraat woonden in de dertiger jaren veelal ambtenaren en kantoorbedienden, die met een grote lening een huis boven hun stand konden veroorloven. De Aalster bevolking noemde de straat dan ook smalend Boelvaar Poef.

Abonneren op Boelvaar Poef en/of lid worden van het Louis Paul Boon Genootschap kan voor 1.200 BEF of NLG 66 of 30 Euro per jaar. Geïnteresseerden kunnen een bericht sturen naar:

- Geert Goeman in Vlaanderen, J.V. Biesbroeckstraat 26, B-9050 Gentbrugge (België). Telefoon +32 (0)9 231 95 91. geert.goeman@pandora.be
- Cees Schrama in Nederland, Marnixplein 10, NL-2023 RL Haarlem, tel.: 023 5252658, e-mail: cschrama@sincon.nl

NOOT VOOR DE REDACTIE
Meer informatie bij Geert Goeman (adres zie boven)

Het Louis Paul Boongenootschap is aanwezig met een vernieuwde site op het internet: http://www.lpboon.net

Zoekwoorden:

Deel: ' Louis Paul Boon Genootschap presenteert Boelvaar Poef '
Lees ook