NOS

Louis van Gaal vaste gast bij Studio Sport

27-08-01

Bondscoach Louis van Gaal wordt vaste gast bij Studio Sport op woensdagavond. Gemiddeld één keer per maand geeft hij in de rubriek 'Op de helft van de tegenstander' zijn op het voetbal. Ook gaat hij in op wat hem zoal beweegt en wat zijn werk als bondscoach allemaal inhoudt. Hiervoor wordt Van Gaal op journalistieke wijze gevolgd.

De aftrap van de nieuwe rubriek is woensdag 29 augustus in het programma dat om 21.20 uur begint. De afgelopen dagen is Van Gaal al uitgebreid gevolgd, onder andere tijdens de voetbalklassieker Feyenoord-Ajax. Woensdag blikt hij vooruit op Ierland-Nederland, de voor Oranje cruciale kwalificatiewedstrijd die op zaterdag wordt gespeeld.

De samenwerking die Van Gaal en Studio Sport zijn aangegaan behelst in ieder geval tien uitzendingen tot en met het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea, ongeacht of Oranje zich kwalificeert.

Achter de schermen
In elke aflevering krijgt de kijker een journalistieke blik achter de schermen van het werk van de bondscoach van het Nederlandse elftal. Zo zien we Van Gaal tijdens trainingen, in overleg met zijn staf of op bezoek bij buitenlandse clubs. De reportages worden telkens afgewisseld met interviews met Van Gaal, soms op locatie, soms in de studio.

Nog niet eerder is op dergelijke wijze verslag gedaan van het werk van een voetbalbondscoach.

Zoekwoorden:

Deel: ' Louis van Gaal vaste gast bij Studio Sport '
Lees ook