Persbericht KNAW 26 augustus 1999

Louise Vet nieuwe directeur NIOO

Prof.dr. Louise E.M. Vet (1954) wordt per 1 november 1999 de nieuwe directeur van het Nederlands Instituut voor Oecologisch Onderzoek (NIOO) van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Mevrouw Vet is nu nog fulltime hoogleraar aan de Landbouw Universiteit Wageningen en werkt daar bij het Laboratorium voor Entomologie. Zij studeerde biologie aan de Universiteit Leiden en werkte een jaar in de Verenigde Staten aan de universiteit van Californië, Riverside. In 1984 promoveerde ze in Leiden. Vanaf datzelfde jaar is Louise Vet verbonden aan de Wageningse universiteit. Haar onderzoek richt zich op de evolutionaire ecologie van multitrofe interacties: de relatie tussen planten, planteneters en parasitaire insecten (sluipwespen), en in het bijzonder de evolutie van het gedrag van insecten. Prof. Vet heeft zowel theoretisch als empirisch aanzienlijke bijdragen geleverd op dit terrein. Zij zal haar onderzoek continueren zowel bij het NIOO als bij de universiteit.

Het NIOO verricht fundamenteel en strategisch onderzoek aan organismen, populaties, levensgemeenschappen en ecosystemen. Het grootste instituut van de KNAW telt ruim 200 medewerkers verspreid over drie centra. Het Centrum voor Limnologie (CL) in Nieuwersluis werkt aan de ecologie van het zoete water. Het Centrum voor Estuariene en Mariene Oecologie (CEMO) inYerseke concentreert zich op het brakke en het zoute water en het Centrum voor Terrestrische Oecologie (CTO) in Heteren houdt zich bezig met de ecologie op het land. Deze centra zijn in de jaren vijftig opgericht en fungeerden als zelfstandige instituten. In 1992 hebben de ecologische instituten hun krachten gebundeld en is het NIOO ontstaan.

Deel: ' Louise Vet nieuwe directeur NIOO '
Lees ook