Ingezonden persbericht


Lousewies van der Laan: Meer woningen en stageplaatsen voor Zwolse studenten

Voor veel studenten is het vinden van een goede stageplek een ramp. Met name studenten in de zorg vinden maar moeizaam een stageplaats. Ook in Zwolle is er een nijpend gebrek aan stageplekken in ziekenhuizen en zorginstellingen.

Ook de woningnood onder studenten is groter dan voor D66 acceptabel is. D66 heeft in de gemeenteraad aangedrongen op een noodplan voor studentenhuisvesting. Dit moet er voor 1 april zijn.

Om de ernst van de problemen in Zwolle te onderzoeken, zal D66-kamerlid Lousewies van der Laan een bezoek brengen aan Zwolle. Samen met Marjo de Greef (D66-lijsttrekker Provinciale Staten) en Jan Zelle (fractievoorzitter D66 Zwolle) zal zij een bezoek brengen aan het ROC Zwolle (tijd: 18.00 uur), dat grote moeite heeft voldoende stageplaatsen voor haar studenten te vinden. Om met de studenten zelf te spreken zullen de politici een vorkje meeprikken met de studenten in studentensociëteit het Vliegende Paard (tijd: 19.00 uur). 's Avonds zullen zij over de problemen van de studenten en over andere lokale, actuele onderwerpen discussiëren met iedereen die wil komen in café 't Beugeltje. Daar zullen de politici uiteenzetten welke verbeteringen in het onderwijs noodzakelijk zijn. De avond wordt afgesloten met een informele uitwisseling van ideeën met de politici.

Voorafgaand aan het debat vindt de formele afdelingsvergadering plaats, welke bij D66 altijd openbaar is (aanvang 19:30 uur). Geïnteresseerden kunnen voorafgaand aan de bijeenkomst vragen en suggesties doen op de website van de D66-afdeling, www.d66zwolle.nl.

Lokatie : café 't Beugeltje, Krabbestraat 63 (bij parkeerplaats Broerenkerkplein achter V&D).

Wanneer : woensdag 5 maart, 20.30 uur

Deel: ' Lousewies van der Laan onderzoekt problemen studenten in Zwolle '
Lees ook