Landelijke Studenten Vakbond


t.a.v. de onderwijs- en politieke redactie

LSVb lanceert onderwijsstemwijzer

Utrecht, 9 januari 2003- De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) presenteert op www.StemOnderwijs.nl , een stemwijzer met stellingen over het hoger onderwijs. Op deze stemwijzer kunnen studenten en andere geïnteresseerden uitvinden welke partij het meest overeen komt met eigen ideeën over het hoger onderwijs en studentenbelangen. De LSVb hoopt hiermee dat het hoger onderwijs een grotere rol zal spelen bij de komende verkiezingen.

De bezoekers van de website krijgen een stemadvies door middel van het beantwoorden van stellingen over het hoger onderwijs en studentenzaken. De stellingen zijn door de politieke partijen zelf beoordeeld. De LSVb heeft echter niet alleen de partijen gevraagd naar hun standpunten, maar de website geeft op de drie punten investeringen, collegegelddifferentiatie en studentenhuisvesting, aan wat de politieke partijen daadwerkelijk hebben ondernomen, gestemd en bereikt in de afgelopen kabinetsperiode. "Studenten hebben op de demonstratie van 12 november massaal laten weten dat zij het Hoger Onderwijs een warm hart toe dragen, nu moeten ze dat ook kunnen laten blijken in hun stemgedrag", aldus voorzitter Noortje van der Meij. De website www.stemonderwijs.nl geeft daarom studenten en geïnteresseerden een goed handvat om te kiezen voor hoger onderwijs op 22 januari.

Deze stemwijzer zal gevolgd worden door een groot verkiezingsdebat over hoger onderwijs op 14 januari in Utrecht. In dit debat, georganiseerd door de LSVb in samenwerking met de VSNU en de HBO-raad, zullen de onderwijsspecialisten van de belangrijkste politieke partijen hun mening geven over thema's als collegegelddifferentiatie, de publieke taak van de overheid, en marktwerking in het hoger onderwijs. Verwachte sprekers zijn Ciska Joldersma (CDA), Mariette Hamer (PvdA), Harry van Bommel (SP) en Kees Vendrik (Groenlinks). De sprekers van D66 en VVD zijn nog onbekend.

Deel: ' LSVb lanceert onderwijsstemwijzer '


Lees ook