PERSBERICHT
16/05/2002

Voor langdurige energie tot aan de middag

Lu introduceert nieuw ingenieus koekje

LU introduceert een nieuw koekje: Prince Start. Prince Start is een ideaal koekje voor in de ochtend; als tussendoortje of voor bij het ontbijt. Prince Start is bijzonder geschikt voor kinderen. De koekjes zitten namelijk boordevol granen met traag vrijkomende suikers die voor langdurige energie zorgen. Daarnaast bevatten de koekjes heerlijke stukjes chocola, maar ook calcium, vitaminen & mineralen, essentieel voor opgroeiende kinderen. Hierdoor blijven de kinderen vanaf het ontbijt tot aan de lunch in uitstekende conditie. De koekjes kunnen ook prima door volwassenen gegeten worden op die momenten dat zij extra energie nodig hebben. Prince Start is verpakt in handige meeneemzakjes, makkelijk voor onderweg of om mee te nemen naar school. Prince Start is sinds kort verkrijgbaar in de winkel.

Ideaal koekje voor kinderen, ook geschikt en lekker voor volwassenen Kinderen hebben vaak moeite om in de loop van de ochtend hun concentratie op school te behouden. Een goed en evenwichtig ontbijt of tussendoortje zorgt ervoor dat ze bij de les blijven. LU ontwikkelde daarom in samenwerking met hun voedingsdeskundigen Prince Start. Dit koekje is bijzonder geschikt voor opgroeiende kinderen, maar ook ideaal voor volwassenen. Zo zijn de koekjes bijzonder handig voor op het werk, om te eten voor het sporten of tijdens examens. De koekjes geven langdurige energie en zijn daarnaast ook gewoon heel erg lekker!

Prince Start: voor een hele ochtend energie
Koolhydraten zijn een belangrijke energieleverancier, meer dan de helft van onze energie zou door koolhydraten moeten worden geleverd. De LU Prince Start koekjes zijn rijk aan granen en dus aan koolhydraten die energie leveren aan het lichaam. De energie van koolhydraten uit graanproducten kan snel of traag vrijkomen, afhankelijk van het bakproces en de samenstelling. Prince Start is op een speciale manier samengesteld en gebakken, zodat de energie uit de granen langzaam, gedurende een periode van vier uur vrijkomt, en voor langdurige energie zorgt. Hierdoor blijven kinderen vanaf het ontbijt tot aan de lunch in uitstekende conditie. Prince liefhebbers kunnen de koekjes prima eten tijdens de ochtendpauze op school of gewoon lekker bij het ontbijt.

Ingenieus koekje boordevol vitaminen & mineralen Prince Start beantwoordt perfect aan de voedingsbehoeftes van kinderen. De koekjes zijn rijk aan granen en melk en bevatten 7 vitamines en mineralen die essentieel zijn voor hun groeiproces. Calcium helpt bij de opbouw van sterke botten en tanden, vitamine B zorgt ervoor dat het lichaam de energie beter kan opnemen en ijzer draagt bij aan de ontwikkeling van rode bloedcellen. Maar bovenal zijn de koekjes natuurlijk gewoon prinsheerlijk en leuk!

De consumentenadviesprijs van Lu Prince Start is 1,85 (6 x 50 gram).


***
Noot aan de redactie/ niet ter publicatie:
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Weber Shandwick Nederland
Talitha Dirkzwager
Sunny van Affelen van Saemsfoort
Telefoon 070-312 10 70
Fax 070-364 37 70
e-mail: tdirkzwager@webershandwick.com
svaffelen@webershandwick.com

LU General Biscuits Nederland BV
Jan-Willem Verloop, brand manager
George de Bekker, nutrition manager
Telefoon 076-523 13 13
Fax 076-523 13 25
e-mail: jan_willem_verloop@danone.com
george_de_bekker@danone.com

Deel: ' Lu introduceert nieuw koekje '
Lees ook