Skatebond Nederland


Luc Bartholomeeussen breekt door met tweede overwinning

Luc Bartholomeeussen heeft zaterdag de tweede etappe in de landelijke Univé World on Wheels-competitie op zijn naam geschreven. De Belg uit Brecht was de snelste van een kopgroep van elf. Tweede werd Roel van Hest uit Apeldoorn, derde Davy Willems uit Kortenberg (België).

Bartholomeeussen breekt ten slotte door aan de top. Het is zijn tweede overwinning binnen negen dagen, nadat hij vijf jaar hard werken in de Nederlandse competitie slechts één keer eerder met een zege beloond had gezien.
Bartholomeeussen leidt nu samen met Arjan Smit uit Nijeveen het Univé-klassement. Smit won de eerste etappe.

Ids Postma boekte een persoonlijke overwinning: de oud-olympisch schaatskampioen handhaafde zich voor het eerst de gehele harde wedstrijd (45 minuten en 5 ronden) in het peloton en werd 33ste, nadat hij een paar wedstrijden nodig heeft gehad voor aanpassing. Postma: "Het ging erg hard, meteen al in het begin. Maar dat was wel goed voor mij, het gaat nu steeds beter."

Kort na het vertrek vormde zich al een bonte kopgroep met Fransman Cédric Michaud, Marcel Oosten, Klaas Slager, Roel van Hest , Gerjan Last en de Vlamingen Bartholomeeussen, Willems en Sven Depoorter. Een achtervolgend groepje met Arjan Smit, Erwin van Boven en Henry Koers vond ongeveer halfkoers aansluiting. Aanvankelijk zat daarbij ook thuisrijder Arjan Mombarg, een week geleden winnaar van de klassieker in Bantega (75 km), maar hij moest zich laten terugzakken. Later zat hij in een volggroep die om de twaalfde plaats reed; Mombarg werd 13de.

Tussen kopgroep en peloton zwommen ook rondenlang Vlaming Frank Fiers en André Klompmaker, totdat ze hun vruchteloze jacht opgaven.

Dames

Bij de vrouwen, die met een kleine twintig deelneemsters een eigen wedstrijd reden, won Elma de Vries uit Haule. Ze verwees in de eindsprint van de groep Wencke Depoorter uit het Belgische Oudenburg en Jannitta Spigt uit Wervershoof naar de tweede en derde plaats.

De Vries had na een demarrage korte tijd voor de groep uit gereden, maar ze werd door inspanningen van onder meer Jannitta Spigt weer achterhaald. "Er stond te veel wind om alleen weg te blijven," vond De Vries. Spigt was tevreden met haar derde plaats: "Ik heb onder meer Mariska Huisman en Anka Greving verslagen. Daar ben ik wel blij mee, want dat zijn sterke meiden."

Ook komende maandag, tweede pinksterdag in 't Veld (NH), is het vrouwenpeloton groot genoeg voor een eigen wedstrijd.

B-rijders

Veel strijd bij de B-rijders, waar klassementsleider Geert Plender uit Kamperveen in een solovlucht triomferend over de eindstreep kwam. Op honderd meter kwam ook de nummer twee, Hermen van der Wal uit Urk, met voorsprong op het peloton over de finish. De pelotonsprint om de derde plaats was voor Groninger Aernout Snoek uit de 'thuisrijdende' Vordense sponsorploeg Free-Wheel Sport. Ook zijn ploegmaat Sven Groot uit Zutphen, zesde, had zich veelvuldig voorin laten zien.

C-rijders

Peter ter Stege uit Ede was wederom de snelste bij de C-rijders. Hij liet de tweede plek aan Egbert Schra uit Rouveen en de derde aan Gert-Jan Veldkamp uit Rijssen. Endie van de Laar uit Otterlo, die vijfde werd, blijft leider in het klassement om de Appie Zomer-bokaal.

Veteranen

Bij de 40-plussers stonden drie oud-A-rijders op het podium. Klassementsleider Piet Lagerweij uit Otterlo won in een licht regenbuitje de pelotonsprint voor René van der Meulen uit Kampen en Albert Slomp uit Ruinen, die na een paar jaar pauze zijn rentree heeft gemaakt.

Uitslagen: http://www.skatebond.nl/persinfo

Zoekwoorden:

Deel: ' Luc Bartholomeeussen breekt door met tweede overwinning '
Lees ook