Ingezonden persberichtVUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

Vught, 14 oktober 2001

Prins Hendrik-ploeg 10e bij Europacup halve marathon in Faro

Luc Krotwaar snelste marathonloper van Nederland dit jaar

Prins Hendrik-atleet Luc Krotwaar (33) heeft zondag 14 oktober in zijn woonplaats Eindhoven de snelste Nederlandse tijd op de marathon neergezet. Krotwaar werd tweede met een tijd van 2 uur 17 minuten en 54 seconden, bijna een minuut sneller dan de tijd die Robert Smits twee weken geleden in Berlijn liet noteren.

Krotwaar moest de Keniaan Tangus voor laten gaan, die de Marathon van Eindhoven won in een tijd van 2.12.47. Luc Krotwaar, reeds vier maal als eerste Nederlander over de meet in vorige edities in Eindhoven, had een doorkomst van 1.08.30 (als achtste) en kon in de uitgaansstraat Stratumseind met een indrukwekkende eindsprint zijn tweede plaats pakken. De tijden waren relatief langzaam door het warme weer en de hoge luchtvochtigheid in de Lichtstad.
* Zes van Krotwaar's trrainingsgenoten zijn in het Portugese Faro als tiende geëindigd in de Europacup halve marathon voor clubteams. Prins Hendrik Vught mocht als Nederlands kampioen op de Ekiden, een marathonestafette, deelnemen aan dit prestigeuze evenement. In Faro was Edo Baart uit Diemen de snelste loper van Prins Hendrik op het zware parcours (o.a. twee klimmen) en in warm weer. Hij finishte met een tijd van 1.09.05 als 33e in een sterk veld met Europese toplopers als Henriques, Guerra en Pinto. Winnaar werd de Keniaan James Moiben in een tijd van 1.03.51. Marathona Portugal was de winnende club in het ploegenklassement.

Overige uitslagen: 37. Stan Rijken : 1.10.37; 42. Mark van Maaren 1.11.20; 49. Addy de Kort 1.13.04; 55. Rob Bravenboer 1.14.22; 56. Frans Roelofs 1.15.06
* Prins Hendrik-atleten Vivian Ruijters en Luc Krotwaar vertrekken maandag 15 oktober op trainingskamp naar Iten (Kenia). Ruijters, 14 oktober nog 6e (4e Nederlandse) bij de 4 Engelse Mijl van Groningen, gaat voor de derde keer naar het Oost-Afrikaanse land ter voorbereiding op internationale wedstrijden. Net als Krotwaar zal ze half november naar Nederland komen voor de 7Heuvelenloop in Nijmegen, en de Warandeloop in Tilburg. Het duo keert dan weer terug naar Kenia voor verdere trainingen.
* Polsstokhoogspringster Monique de Wilt (25) is door de Nederlandse atletiekbond, de KNAU, uitgenodigd voor een groot trainingskamp in Potchefstroom (Zuid-Afrika) in januari 2002. De WK-deelneemster zal ter voorbereiding van het Europese indoorseizoen samen met haar Duitse trainingsgroepen afreizen naar Afrika. EINDE BERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de PR-medewerker (atletiek), Jeroen de Wilt (tel. na 18.00u: 073-6420441)

Deel: ' Luc Krotwaar dit jaar snelste marathonloper van Nederland '
Lees ook