‘Gebruik de Kracht ten goede!’ (Use the Force For Good!) Lucasfilm start initiatief ten behoeve van ‘Sta op tegen kanker’ (Stand Up To Cancer)

In het kader van de campagne zullen beroemde fans hun favoriete momenten uit de Star Wars™-films toelichten, organiseert eBay een liefdadigheidsveiling waarin unieke artikelen worden geveild en wordt er een exclusieve lijn Star Wars t-shirts gelanceerd

SAN FRANCISCO (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20110915 --

Lucasfilm heeft vandaag bekend gemaakt dat zij ter gelegenheid van de lancering van de Complete Sage van Star Wars: op Blu-ray, in september, in samenwerking met bekende acteurs en actrices en eBay de fans zal vragen ‘de Kracht ten goede’ (Use the Force For Good) te gebruiken om de actie ‘Sta op tegen kanker’ (Stand Up To Cancer of SU2C) te ondersteunen. SU2C financiert baanbrekend kankeronderzoek dat ervoor moet zorgen dat er snel nieuwe behandelingen beschikbaar komen en levens worden gered.

“Lucasfilm, eBay en een geweldige groep acteurs en actrices slaan de handen ineen. Dat levert een enorme kracht op, die zal worden ingezet voor de strijd die ‘Sta op tegen kanker’ (Stand Up To Cancer) levert tegen deze ziekte, en daarvoor zijn we ontzettend dankbaar,” aldus Sue Schwartz, medeoprichter van SU2C. “Bij een op de twee mannen en een op de drie vrouwen wordt in hun leven kanker geconstateerd. Dus kanker raakt ons allemaal. Het is de missie van SU2C om iedereen over te halen hun steun te geven aan de onderzoekers die hun best doen een eind te maken aan kanker. Dit initiatief biedt honderdduizenden fans van Star Wars de kans om dat op een leuke en gemakkelijke manier te doen.”

De campagne gaat vandaag van start met een film waarin beroemde liefhebbers van Star Wars fans aanmoedigen de ‘Kracht ten goede’ (Use the Force for Good) te gebruiken en het voorbeeld van Lucasfilm te volgen door geld te geven aan ‘Sta op tegen kanker’ (Stand Up To Cancer). SU2C-ambassadeurs Emma Stone, Seth Rogen, Aziz Ansari, Zach Galifianakis, Bill Hader, Ed Helms, Ken Jeong, Jaime King, Andy Samberg – en Star Wars-acteur Samuel L. Jackson – zullen elk de ‘Kracht ten goede’ (Use the Force for Good) gebruiken door klassieke scènes uit Star Wars opnieuw tot leven te brengen. Hiermee willen zij meer mensen bewust maken van het kankeronderzoek. Dit eerbetoon van de sterren zal te zien zijn op het YouTube-kanaal van Star Wars: youtube.com/starwars.

Daarnaast zal eBay de Kracht van zijn 97 miljoen actieve leden benutten: fans krijgen de kans om online naar unieke en bijzondere Star Wars-artikelen te zoeken op ebay.com/usetheforceforgood. Fans krijgen de gelegenheid om te bieden op zeldzame en exclusieve voorwerpen en de kans om een unieke prijs te winnen: een diner met de beroemde regisseurs George Lucas, Chris Columbus, Francis Ford Coppola, Philip Kaufman en John Lasseter, allen afkomstig uit San Francisco. Alle liefdadigheidsveilingen beginnen op 16 september om 16:00 uur PDT (12 uur 's nachts Nederlandse tijd) en gaan door tot 16:00 uur PDT op 23 september.

Star Wars en SU2C hebben bovendien een lijn Star Wars t-shirts van ‘Sta op tegen kanker’ (Stand Up To Cancer) ontworpen. De shirts zijn bedrukt met beroemde Star Wars-afbeeldingen, gecombineerd met het SU2C-logo van omhoog wijzende pijlen, met slogans zoals ‘Blast Cancer’ (Vernietig Kanker) en ‘Use the Force for Good’ (Gebruik de Kracht ten Goede). De exclusieve t-shirts zijn nu al verkrijgbaar en kunnen tot het einde van het jaar worden besteld via store.standup2cancer.org/shop. De winst gaat naar SU2C.

“We zijn ontzettend blij dat we de lancering van de Complete Sage van Star Wars op Blu-ray kunnen gebruiken als oproep aan onze fans om de ‘Kracht ten goede’ (Use the Force for Good) te gebruiken,” aldus Kayleen Walters, Senior Director Marketing van Lucasfilm. “Vol overtuiging gebruiken we de kracht van Star Wars om deze nobele zaak te steunen.”

Over ‘Sta op tegen Kanker’ (Stand Up to Cancer)

Stand Up To Cancer (SU2C) -- een programma van de Entertainment Industry Foundation (EIF), een liefdadigheidsorganisatie met de status 501(c) (3) -- werft fondsen om baanbrekend translatorisch onderzoek te versnellen, zodat er snel nieuwe behandelingen komen en levens kunnen worden gered. SU2C faciliteert samenwerkingsverbanden tussen de beste kankeronderzoekers. De Amerikaanse Vereniging voor Kankeronderzoek (AACR) en een wetenschappelijke adviescommissie, onder leiding van de Nobelprijswinnende medicus Dr. Phillip A. Sharp, bepalen na strenge beoordelingen welke subsidieaanvragen door SU2C worden gehonoreerd. Door de amusementssector tot actie aan te sporen, maakt SU2C meer mensen bewust van het probleem en zorgt ze voor brede steun onder de bevolking voor deze nieuwe aanpak van kanker.

Wilt u de onlangs uitgezonden tv-inzamelingsactie ‘Sta op tegen kanker’ (Stand Up To Cancer) terugzien? Ga dan naar www.su2c.org/2010show. Voor algemene informatie kunt u terecht op www.su2c.org.

Over eBay

eBay Inc. (NASDAQ:EBAY), dat in 1995 is opgericht in San Jose, Californië (VS), houdt zich bezig met het koppelen van kopers en verkopers. We doen dit via eBay, 's werelds grootste online markt, waardoor gebruikers in zo ongeveer elk land ter wereld kunnen kopen en verkopen op eBay-platformen; via PayPal, waardoor particulieren en bedrijven veilig, gemakkelijk en snel betalingen online kunnen versturen en ontvangen, en via GSI Commerce, dat wereldwijde bedrijven helpt bij elektronische bedrijfsvoering, meerkanaalse retailing en digitale marketing. We bereiken ook miljoenen mensen via gespecialiseerde markten, zoals StubHub, 's werelds grootste kaartjesmarkt, en geclassificeerde eBay-sites, die samen garant staan voor een aanwezigheid in meer dan 1000 steden over de hele wereld. Kijk voor meer informatie over het bedrijf en haar wereldwijde portefeuille van online merken op www.ebayinc.com.

Over Star Wars: De Complete Sage op Blu-ray

Beleef de onvergetelijke momenten opnieuw en ervaar het spectaculaire avontuur van STAR WARS de Complete Sage, op een manier die alleen Blu-ray kan bieden. In deze ongelofelijke collectie zijn voor het eerst alle zes afleveringen samengebracht, met indrukwekkende HD-kwaliteit en het zuiverste digitale geluid van het hele melkwegstelsel. Met ruim 40 uur opwindende speciale extra's, zoals nieuwe fragmenten die exclusief voor deze uitgave zijn gemaakt, kunt u dieper doordringen in het universum van Star Wars en meer nieuwe ontdekkingen doen dan ooit tevoren. Voel de Kracht van STAR WARS de Complete Sage op Blu-ray - nog in september!

Lucasfilm, STAR WARS™ en aanverwante producten zijn handelsmerken en/of auteursrechten van Lucasfilm Ltd. en/of haar dochterondernemingen, in de Verenigde Staten en andere landen. TM & © Lucasfilm Ltd. Alle rechten voorbehouden. Alle andere handelsmerken en handelsnamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Stand Up To Cancer
Maurine Slutzky, +1-213-240-3923
Mslutzky@eifoundation.org
of
Lucasfilm Ltd.
Barbara Gamlen, +1-415-746-8528

bgamlen@lucasarts.com

Ticker_symbol NASDAQ:EBAY

Deel: ' Lucasfilm start initiatief ten behoeve van ‘Sta op tegen kanker’ '
Lees ook