Lucent versterkt leidende positie in Europese 'Voice over IP'-markt

Strategisch partnerschap met Steria vooral van belang voor de Benelux en Frankrijk

Parijs / Maarssen, september - Lucent Technologies gaat een strategische relatie aan met de vooraanstaande Franse systeemintegrator Steria. De nauwe samenwerking heeft betrekking op de verkoop en ondersteuning van Lucent's oplossingen voor spraakverkeer via datalijnen (VoIP, ofwel Voice over IP) op basis van de MultiVoice MAX en MAX TNT inbelsystemen. Steria zal zich richten op de grote Internet Service Providers (ISP's) en alternatieve telecommunicatie-aanbieders, met name binnen Frankrijk en de Benelux.

Steria heeft een brede en langdurige ervaring op het gebied van telecommunicatie en systeemintegratie. Op basis van Lucent's systemen biedt Steria VoIP-oplossingen en diensten waaronder de toepassingen van Lucent's MultiVoice Alliance Program. Hieronder vallen diensten als:


-
Voice Billing – Bellen met
facturering achteraf of directe betaling


-
PC Applications – Communicatie van
PC naar telefoon met Internet Call Waiting


-
Settlement – Ondersteuning van het
Open Settlement-protocol en SS7-integratie


-
Unified Messaging – Enkelvoudige
mailbox voor spraak, fax en e-mail

 

François Barrault, Senior Vice President International van Lucent's INS-groep (InterNetworking Systems): "Deze toepassingen geven telecommunicatie-aanbieders mogelijkheden voor uitbreiding van hun dienstenpakket waarmee zij zich beter kunnen onderscheiden van hun concurrenten. De nieuwe diensten zijn direct inzetbaar en kunnen bijdragen aan een snelle groei van hun omzet."

MultiVoice for the MAX 6000 en MAX TNT ondersteunt de ITU-T H.323-standaard voor het transport van spraak via een IP-netwerk en speelt daarmee in op de behoeften van grote bedrijven en van de aanbieders van communicatienetwerken. De MultiVoice-oplossing voor de MAX 6000 en MAX TNT inbelsystemen biedt kwalitatief hoogwaardig spraakverkeer via IP-netwerken, met end-to-end integratie met het conventionele spraaknetwerk, schaalbaarheid èn redundantie voor een maximale beschikbaarheid.

Inl.: Lucent Technologies Benelux, tel. +32 (0)2 467 8910 of +31 (0)346-586 111

e-mail: fdedobbeleer@ascend.com (B), ben.bree@ascend.com (NL), website: www.lucent.com

Lucent Technologies –
gevestigd in Murray Hill, N.J. – ontwerpt, bouwt en levert publieke en privénetwerken, com­mu­ni­ca­tie­systemen en -software, datanetwerken, telefooncentrales en micro-elektronische componenten, met ondersteuning van Bell Labs als R&D-centrum van de onderneming.

Lucent InterNetworking Systems – onderdeel van Lucent’s Broadband Network Group – heeft wereldwijd een leidende positie in de snelgroeiende markt voor datanetwerken. Binnen het EMEA-gebied, werken meer dan 1000 specialisten in vestigingen in België (Groot-Bijgaarden), Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Israël, Italië, Nederland (Maarssen), Noorwegen, Rusland, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Zweden en Zwitserland. The INS-groep levert producten en diensten zowel direct als via regionale en lokale distributiekanalen. Zie ook Lucent's website www.lucent.com

 

In 1998, realiseerde systeemintegrator Steria,
(meer dan 2900 medewerkers), een omzet van 250 miljoen Euro (+28%). Steria is genoteerd aan de parallelmarkt van de Parijse beurs. Zie ook de website www.steria.com

 

lnlichtingen voor redacties: CSI Public Relations, Dick de Bruijn (0516 - 433 666), dick@csi.nl

 

 

Deel: ' Lucent versterkt leidende positie 'Voice over IP'-markt '
Lees ook