Ministerie van Defensie


---

Nieuwsberichten
---

cougar-heli van de luchtmacht

Luchtmachthelikopter reddende engel Kroatisch meisje

11-10-2001

Een Cougar-helikopter van de Koninklijke Luchtmacht heeft gisteren (10 oktober) een medische evacuatie uitgevoerd in Kroatië. De heli, die deel uitmaakt van het Nederlandse helikopter-detachement in Split (Kroatië), werd ingezet voor het spoedtransport van een ziek 10-jarig Kroatisch meisje. De jonge patiënte had een levensbedreigende ziekte.

Het meisje werd met spoed overgebracht van het eiland Hvar naar het ziekenhuis in Split. De locale autoriteiten op Hvar hadden geen goede faciliteiten om het meisje te behandelen en ook geen mogelijkheden om haar snel genoeg naar een ziekenhuis over te brengen wat daar wel over beschikt. Omdat de inzet van de helikopter ingepast kon worden in het vliegprogramma van het detachement, werd besloten tot de humanitaire vlucht.

De Koninklijke Luchtmacht beschikt in Split over vijf Cougar-helikopters. Deze maken normaal gesproken deel uit van het 300-Squadron op de vliegbasis Soesterberg en zijn sinds eind vorig jaar in Kroatië gestationeerd ten behoeve van de SFOR-vredesmacht.

Zoekwoorden:

Deel: ' Luchtmachthelikopter redt ziek Kroatisch meisje '
Lees ook