Ministerie van DefensieNieuwsberichten

Oezbeekse reizigers

Luchtmachtmilitairen vangen Oezbeekse reizigers op

12-10-2001

Het detachement van de Koninklijke Luchtmacht dat op de Canadese vliegbasis Goose Bay verblijft voor het uitvoeren van laagvliegoefeningen in Labrador heeft vannacht de passagiers van een Oezbeekse lijnvlucht opgevangen. Het betrof een Boeing 757 toestel dat onderweg was van Oezbekistan naar New York en als gevolg van de sluiting van het Amerikaanse luchtruim moest uitwijken naar Canada.

Aan boord van het vliegtuig waren 140 passagiers waarvoor in de Nederlandse onderkomens een slaapplaats werd ingericht door de leden van het vaste Nederlandse detachement en de uit Nederland afkomstige bezoekende F-16-eenheid. In de voeding van de onverwachte gasten werd voorzien door de Canadese autoriteiten, terwijl het Duitse detachement voorzag in tolken, veelal militairen afkomstig uit het vroegere Oost-Duitsland. Via een tolk kregen de Nederlandse militairen een compliment voor hun gastvrijheid.

In totaal landden vijf passagiersvliegtuigen op het vliegveld van Goose Bay. De verwachting is dat de Oezbeekse reizigers vandaag of morgenochtend weer vertrekken. (foto: Klaas Berger, NDGB)

Deel: ' Luchtmachtmilitairen vangen Oezbeekse reizigers op '
Lees ook