Ministerie van Defensie


Persbericht

Luchtmobiele brigade ontvangt nieuw voertuig

DV/PB09/99
Den Haag, 3 februari 1999

De Luchtmobiele brigade neemt woensdag (10 februari) officieel de eerste exemplaren van het Luchtmobiele Speciaal-Voertuig (LSV) in ontvangst. Het voertuig, dat door het Eindhovense bedrijf Special Products is gebouwd, is speciaal bestemd voor inzet bij luchtmobiele operaties. De maten (3.37 lang en 1.81 breed) en het geringe gewicht van het voertuig maken dat het LSV gemakkelijk in of hangend onder een helikopter verplaatst kan worden. Met het LSV beschikt de Luchtmobiele brigade op de grond over een snel en beweeglijk voertuig dat in staat is naast militairen, voorraad en/of bewapening te vervoeren.

Het eerste voertuig wordt, in aanwezigheid van de bevelhebber der Landstrijdkrachten luitenant-generaal M. Schouten, door de directeur materieel van de Koninklijke Landmacht generaal-majoor ir. J.F.H. Pacanda aangeboden aan de commandant van de 11 Luchtmobiele brigade, brigade-generaal R.J. van Vels.

De overdracht van het nieuwe wielvoertuig vindt plaats op het militair luchtvaartterrein te Deelen. In totaal zijn 180 luchtmobiele voertuigen besteld. De kosten van dit project bedragen 25 miljoen gulden. Het voertuig, dat door het Franse bedrijf Lohr is ontworpen, zal in drie versies worden geleverd. Naast de algemene dienstuitvoering, krijgt de Luchtmobiele brigade de beschikking over een versie voor gewondentransport en een anti-tankversie. In de loop van 1999 zullen alle 180 voertuigen worden ingevoerd.

Zoekwoorden:

Deel: ' Luchtmobiele brigade ontvangt nieuw voertuig '
Lees ook