Ingezonden persbericht

Persbericht

Luchtvaartmuseum Aviodome transformeert tot veelzijdig Luchtvaartthemapark

Aviodrome koopt onderdeel van KLM-Aerocarto.

De Stichting Nationaal Luchtvaartthemapark Aviodrome in Lelystad heeft een deel van de luchtfotoactiviteiten van KLM-Aerocarto gekocht. Onlangs werd van eigenaar Arcadis de Vogelvluchtfotografie overgenomen: heb bedrijfsdeel dat zich bezighoudt met het maken van luchtfoto s van objecten op de grond. Bij dit bedrijfsonderdeel horen naast een cameravliegtuig meer dan 150.000 luchtfoto s die sinds 1921 boven Nederland zijn gemaakt. De Aviodrome verwierf ook de rechten op deze foto s.

De Aviodrome bezat al de originele glasnegatieven en de rechten van de oudst-bekende luchtfoto s van Nederland. Met het archief van KLM-Aerocarto beheert de Aviodrome nu verreweg de grootste collectie vogelvlucht -foto s die er in de 20e Eeuw van Nederland zijn gemaakt. Het fotoarchief is van grote cultuurhistorische waarde. Het beheer en behoud van luchtvaartarchieven behoort tot de doelstellingen van het Luchtvaartthemapark Aviodrome.

Nationaal Luchtvaartthemapark Aviodrome is de nieuwe naam van het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome, dat was gevestigd op Schiphol en dat inmiddels gesloten is. Het themapark is momenteel in aanbouw op de luchthaven Lelystad en zal in juli van dit jaar worden geopend.

De uitvoering van foto-opdrachten (boven heel Nederland) wordt gecoördineerd door het Luchtvaart Kenniscentrum van het themapark, dat ook verantwoordelijk is voor het beheer en de exploitatie van de archiefcollectie. Zoekt u een historische of actuele luchtfoto van uw bedrijfspand, bouwlocatie of woonplaats, of wilt u een object laten fotograferen? Neem dan contact op met Aviodrome Luchtfotografie. Tel. 026-3778390 of luchtfotografie@aviodrome.nl.

Stichting Nationaal Luchtvaartthemapark Aviodrome, Lelystad, 18 maart 2003.

J.Staphorst; P.F.A. van de Noort, tel. 0320 289858.

Deel: ' Luchtvaartmuseum Aviodome transformeert tot veelzijdig Luchtvaartthe.. '
Lees ook