Ludieke schaamhaaractie bij kledingmerk Gaastra met Robert Schoemacher


EMBARGO TOT 13 DECEMBER 14:00 - Bont voor Dieren in actie in Amsterdam

AMSTERDAM, 20131212 -- Op vrijdag 13 december zal dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren voor de deur van kledingwinkel Gaastra een ludieke publieksactie houden met cosmetisch arts Robert Schoemacher. Het voorbijgaand publiek kan door Schoemacher haar af laten knippen en het op een groot billboard met daarop het onderlichaam van een vrouw plakken. Een mobiel pashokje is aanwezig voor degenen die een discreet stukje haar willen afknippen. Onder het motto: ‘als u zo nodig de vacht van een ander wilt gebruiken, helpen wij u graag een handje‘, wordt Gaastra opgeroepen te stoppen met de verkoop van kragen van wasbeerhondenbont.

De actie met billboards, een levensgrote wasbeerhond en Schoemacher vindt plaats voor de deur van de Gaastra Store op de Van Baerlestraat 60 en duurt van half 3 tot 4 uur.

Om de actie te ondersteunen heeft Bont voor Dieren ruim 100.000 Boomerangkaarten laten maken, die in café’s en culturele instellingen mee te nemen zijn. Op de kaart staat het onderlichaam van een vrouw afgebeeld en is een ruimte gereserveerd om je eigen (schaam)haar op te plakken. De kaart is voorbedrukt met het adres van kledingmerk Gaastra en kan dus direct verstuurd worden. Op deze manier kan iedereen aan Gaastra laten weten dat het gebruik van bont écht niet kan.

Een afbeelding van de kaart is hier te vinden: 
https://www.bontvoordieren.nl/stuur-nu-een-schaamkaart-naar-kledingmerk-gaastra/


Deel: ' Ludieke schaamhaaractie bij kledingmerk Gaastra met Robert Schoemacher '
Lees ook