Ingezonden persbericht

Haarlem, 4 september 2001
Vliegen met kinderen nog aantrekkelijker
Lufthansa breidt concept Lu's world uit

Dankzij het succes van "Lu's world" heeft Lufthansa besloten het amusementconcept voor kinderen van 2 tot 8 jaar verder uit te breiden. Met ingang van de winterdienstregeling krijgen alle kinderen die op lange afstanden Business of First Class reizen een eigen reisset. Die set bestaat uit een schoudertas in de vorm van de Lufthansa-mascotte "Lu", een tandenborstel, tandpasta, sokken, een masker voor de ogen, oordoppen en lippenbalsem. Bovendien heeft Lu - op een geheim plekje - een snoepje verstopt voor bij het slapen gaan.

Op het moment dat de maaltijden geserveerd worden begint het feest pas echt. Als voorgerecht krijgen de jonge reizigers onder andere een muis van roomkaas. Als hoofdgerecht kunnen zij kiezen uit, bijvoorbeeld, een clownsgezicht van aardappelsalade met hamburgeroren. Als toetje volgen kersenpannenkoeken met vanillesaus. Het nieuwe menu is samengesteld in samenwerking met de kinderboekenuitgeverij '"Kinderverlag München" en de meesterkoks Johann Lafer en Herman Pflaum. Uitgangspunt bij het samenstellen van het menu was een grote hoeveelheid groente, weinig vet en veel koolhydraten. Kunstmatige toevoegingen worden vermeden en in plaats van suiker wordt honing gebruikt. Kindermaaltijden moeten minimaal 24 uur voor vertrek besteld worden.

Nieuw speelgoed zorgt ervoor dat de kinderen zich tijdens de vlucht geen moment vervelen. Puzzels en spelletjes zorgen ervoor dat de tijd aan boord letterlijk voorbij vliegt. Speelgoed is beschikbaar voor verschillende leeftijdscategorieën en wordt aan boord door het cabinepersoneel uitgedeeld.

Met het concept van "Lu's World" zorgt Lufthansa ervoor dat de passagiers van de toekomst zich vandaag al thuis voelen bij Lufthansa. De aandacht voor de speciale behoeften van kinderen aan boord volgt uit de servicefilosofie van Europa's grootste luchtvaartmaatschappij.
Zie ook: media.lufthansa.com
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Van Luyken Communicatie Adviseurs, Wouter Rutten
Telefoon (023) 540 04 24, Fax (023) 535 48 06
e-mail: rutten@vanluyken.nl

Wouter Rutten
Van Luyken Communicatie Adviseurs
Telefoon: +31(0) 23 540 04 24
Fax: +31(0) 23 535 48 06
Mobiel: +31(0) 6 20 49 91 68
www.vanluyken.nl

Deel: ' Lufthansa breidt concept Lu's world uit '
Lees ook