Lukoil persbericht: LUKOIL STUNT MET PRIJZEN


Kortingen oplopend tot 16 cent per liter

MAASTRICHT / VILVOORDE (België), 20130918 -- De boodschap van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën gisteren op Prinsjesdag was duidelijk. Opnieuw wordt er bezuinigd en vrijwel alle Nederlanders gaan dat voelen in de portemonnee. Voor LUKOIL reden om de consument tegemoet te komen, mede gelet op de oplopende brandstofprijzen: Vanaf vandaag biedt LUKOIL fikse kortingen op haar tankstations, oplopend tot 16 cent per liter. De kortingsactie duurt maar liefst tot begin oktober.

Historisch hoge brandstofprijzen

De benzine- en dieselprijzen zijn de laatste weken steeds verder gestegen en komen dicht in de buurt van de recordhoogten van vorig jaar. De adviesprijs voor een liter euro 95 bedraagt momenteel 1,828 euro, slechts 7 cent onder het record van 1,90 euro afgelopen oktober. Voor diesel moet inmiddels al 1,505 euro worden neergeteld, waarmee het record van 1,56 euro vorig jaar al bijna is geëvenaard.

“Dat de consument op z’n tijd een steuntje in de rug kan gebruiken, is zacht uitgedrukt gelet op de aankomende bezuinigingen”, aldus Ivo Hoskens, Deputy Managing Director Benelux bij LUKOIL. “Onze kortingsactie is hier dan ook voor bedoeld, als gebaar naar de consument. Tijdens onze kortingsactie in mei dit jaar ter gelegenheid van de opening van de eerste onbemande LUKOIL tankstation in Nederland, is gebleken dat de consument dit soort acties zeer waardeert.

Kortingsactie

Vanaf 18 september tot en met 9 oktober bieden alle deelnemende LUKOIL tankstations extra kortingen op de brandstofprijzen, variërend van 14 cent per liter op de bemande stations tot 16 cent per liter op de onbemande LUKOIL tankstations. De kortingen liggen daarmee hoger dan de reguliere kortingen en  gelden voor benzine, diesel en LPG. Alle prijzen en kortingen kunnen dagelijks voor elk LUKOIL station worden geraadpleegd op www.lukoil.nl en www.brandstofprijzen.nl.

LUKOIL in Nederland

Na de verwerving van een participatie van 45% in Zeeland Refinery in Vlissingen in 2009, zette LUKOIL in 2012 haar eerste stappen op de Nederlandse tankstationmarkt. De daarbij verworven 46 tankstations, overwegend gevestigd in de provincie Limburg, opereren inmiddels allemaal in de rood-witte LUKOIL huisstijl. Kenmerkend voor de strategie van LUKOIL in Nederland is het bieden van de scherpste prijzen in de buurt tegen de beste service op de bemande tankstations. 

Persbericht in PDF-formaat.

Deel: ' Lukoil stunt met benzine-, lpg- en dieselprijzen '
Lees ook