Provincie Overijssel

Lunchconcert Songs of Freedom

Het project 'Songs of Freedom', een initiatief van de Amsterdamse kunststichting Symbiose, wordt op dinsdag 4 juni ten gehore gebracht tijdens het Lunchconcert van de provincie Overijssel. Aanvang: 12.30 uur in het provinciehuis (parkzaal) aan de Luttenbergstraat 2 in Zwolle. De toegang is gratis.

Bij 'Songs of Freedom' staan accordeon, gitaar, percussie en drie vrouwenstemmen centraal. Negen componisten schreven nummers voor onder meer jazz, geïmproviseerde- of folkmuziek. De uitvoerende muzikanten brengen 'een gedurfde combinatie van uiteenlopende muziekstijlen' rond het thema vrijheid.

'Songs of Freedom' is het eerste project uit een reeks, waarin telkens andere componisten worden uitgenodigd op basis van een bepaald thema composities te schrijven. De betrokken componisten vormen in hun culturele en muzikale diversiteit een afspiegeling van het hedendaagse Nederlandse muziekleven. Esmee Olthuis, Marion von Tilzer, Sumire Nukina en Ferial Karamat Ali zijn een paar van de componisten die hun medewerking verlenen aan dit project.

Het project is een initiatief van de twee jazzzangeressen Sandra Stark en Babette Verhoef. Hun ontmoeting tijdens een masterclass van de Amerikaanse jazzzangeres Sheila Jordan inspireerde hen tot deze samenwerking.

Een groot aantal vrouwen participeert in dit project. In totaal gaat het om deelname van dertien vrouwen: negen componisten, drie zangeressen en een artistiek leidster. Deze bundeling van vrouwelijke kracht is vrij uniek en zal zeker niet onopgemerkt aan het publiek en de media voorbijgaan.

'Songs of Freedom' maakt hiermee op eigenzinnige wijze ideeën en ervaringen van vrouwen hoor- en zichtbaar.

Bron: Annet van Soest, provincie Overijssel, 038- 425 2048


© 22-05-2002 Provincie Overijssel

Zoekwoorden:

Deel: ' Lunchconcert Songs of Freedom in Zwolle '
Lees ook