Theater van het Oosten

Lunchvoorstelling Tintelfris

Oktober 1999

Ook dit theaterseizoen presenteert Theater van het Oosten weer lunchvoorstellingen in Theater aan de Rijn. Nieuw is de mogelijkheid om een nabespreking bij te wonen waarin dramaturg Leo zum Vörde sive Vörding een toelichting geeft op de voorstelling. De eerste voorstelling, getiteld Tintelfris, is te zien van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 oktober.

Andy Warhol placht zijn ochtenden door te brengen aan de telefoon. Hij belde dan met kennissen die hij uren liet praten over wat ze sinds de vorige ochtend allemaal gedaan hadden. De onbenulligste dingen, alles was goed. Al die gesprekken nam hij op en de banden liet hij uittikken. Op zo'n nagelaten gesprek is Tintelfris gebaseerd. Tintelfris is een echte Warholtekst. Zoals Warhol van een soepblikje kunst wist te maken, zo worden in Tintelfris de stofzuiger en het duizenddingendoekje verheven tot objecten van levensbelang.

U ziet twee mensen: de man A en de vrouw B. Beiden wonen alleen, in dezelfde stad. Beiden hebben telefoon, televisie, kijken naar dezelfde televisieprogramma's en hebben dezelfde fascinaties. Tintelfris is een lang telefoongesprek. Over observaties en frustaties rondom het leven in de grote stad en over het alleen wonen, maar ook over schoonmaken en hygiëne.

Het idee en het concept voor Tintelfris zijn van regisseur Netty Droog die eerder de bijzonder succesvolle voorstelling Zilver maakte naar het gelijknamige boek van Adriaan van Dis. Zilver was in oktober 1995 als lunchvoorstelling te zien in Theater aan de Rijn.

'Zo grappig, zo licht verteerbaar en zo smaakvol zou elke lunchvoorstelling moeten zijn.' de Volkskrant, Marian Buijs

'Bijna elke woordenwisseling van Tintelfris leent zich om onthouden te worden (...) tintelend spel op de vierkante centimeter.' NRC Handelsblad, Kester Freriks

Tintelfris een productie van Theater Bellevue tekst naar Andy Warhol vertaling/bewerking Casper Oudshoorn regie/bewerking Netty Droog dramaturgie/bewerking Berthe Spoelstra decor Manda Bakker kostuums Patricia Lim met Joep Onderdelinden en Lieneke Le Roux première 18 april 1999 in Theater Bellevue

Voor meer informatie of foto's kunt u contact opnemen met de afdeling publiciteit van Theater van het Oosten: 026 443 76 55.

Speeldata Tintelfris in Theater aan de Rijn, Rijnstraat 42 in Arnhem, reserveren 026 - 443 76 55

wo 27 oktober / 12.30 uur
do 28 oktober / 12.30 uur
vr 29 oktober / 12.30 uur
za 30 oktober / 12.30 uur*


* met nabespreking door dramaturg Leo zum Vörde sive Vörding

Zoekwoorden:

Deel: ' Lunchvoorstelling Tintelfris Theater van het Oosten '
Lees ook