Gemeente Arnhem

10 jaar uiterwaardpark Meinerswijk, toen, nu en toekomst

foto
foto gemeentearchief Arnhem

Uiterwaardpark Meinerswijk bestaat tien jaar. Dit heugelijke feit wil de gemeente Arnhem niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In de week van 9 tot en met 14 oktober zetten we Meinerswijk, de natuur, diegenen die er aan gewerkt hebben, de bezoekers en de bewoners in het zonnetje. Het thema van het lustrum is: 10 jaar uiterwaardpark Meinerswijk, toen, nu en toekomst.

Meinerswijk is een uniek natuurgebied in het hart van Arnhem, langs de oevers van de Nederrijn. Wisselende waterstanden en rondzwervende kuddes paarden en runderen krijgen er de vrije ruimte. Het is nu tien jaar geleden dat de gemeenteraad van Arnhem de plannen voor het uiterwaardpark Meinerswijk vaststelde. Sindsdien is er in het gebied heel wat veranderd. Er is een uiterwaardpark van ruim honderd hectare gegroeid midden in de stad, waar Arnhemmers en bezoekers van buiten volop van genieten.

Feestweek
Op woensdag 10 oktober, vrijdag 12 oktober en zondag 14 oktober zijn er in Meinerswijk verschillende leuke en spannende activiteiten voor jong en oud. Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet van tevoren op te geven. We hopen u op een van deze dagen te mogen begroeten in uiterwaardpark Meinerswijk.

Programma
woensdag 10 oktober, 14.00 tot 16.00 uur Kinderactiviteiten in Meinerswijk, onder begeleiding van het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie en het IVN. Verzamelen bij de steenfabriek. U kunt de auto parkeren op de parkeerplaats bij pannenkoekboerderij De Steenen Camer. (Bij harde regen gaan de kinderactiviteiten niet door)

vrijdag 12 oktober, 10.00 tot 13.00 uur Controle van de Gallowayrunderen. De veearts tapt bloed af en de klauwen van de galloways worden bekapt. Ook krijgen de dit jaar geboren kalfjes oormerken. Om 11.00 uur start een excursie vanaf de parkeerplaats bij pannenkoekboerderij De Steenen Camer naar de steenfabriek waar de controle plaatsvindt. Om 12.00 uur draagt de directeur van de dienst Stadsbeheer de stier Cyrano over aan de stichting IJssellandschap. De kudde van IJssellandschap is tijdens de MKZ-crisis eerder dit jaar geruimd. De stichting is nu bezig om een nieuwe kudde samen te stellen. De gemeente Arnhem draagt daar met veel plezier haar steentje aan bij.

vrijdag 12 oktober, 18.00 tot 20.00 uur Schemerexcursie in Meinerswijk. Wellicht komen we verlate vleermuizen of een vos tegen. Verzamelen op de parkeerplaats bij pannenkoekboerderij De Steenen Camer.

zondag 14 oktober, 9.00 tot 17.00 uur Diverse excursies. Met om:

tijd thema door start
9.00 tot 11.00 uur vroege vogels Vogelwerkgroep Steenen Camer 11.00 tot 13.00 uur planten KNNV onder Mandelabrug 13.00 tot 15.00 uur historie/archeologie Historische Kring Elden Steenen Camer
15.00 tot 17.00 uur natuur (paddestoelen) IVN onder Mandelabrug

foto

Houdt u er rekening mee dat onder natte omstandigheden een aantal paden slecht begaanbaar is. (Laarzen aanbevolen)

Deel: ' Lustrum Uiterwaardpark Meinerswijk in Arnhem '
Lees ook